1
EINDE
0
  • Jens Toornstra 7'

Feyenoord inspiratieloos naar winst tegen FC Groningen

VIDEOEen slordig Feyenoord is erin geslaagd de drie punten in Rotterdam te houden. In de Kuip werd degradatiekandidaat FC Groningen met het minimale verschil verslagen, maar dat had net zo goed anders kunnen uitpakken: 1-0.

Door Mikos Gouka

Een korte, leuke openingsfase en een schitterende treffer van Jens Toornstra. Daar moest het Legioen het mee doen in de Kuip. Tegenstander FC Groningen, toch geen elftal dat dit seizoen erg veel indruk wist te maken in de eredivisie, combineerde in het vervolg makkelijker. En de ploeg van trainer Danny Buijs kreeg ook kansen. Ritsu Doan raakte de paal, Samir Memisevic wist van dichtbij keeper Justin Bijlow niet te verschalken, Mimoun Mahi schoot na rust hard voorlangs en de vrije Deyovaisio Zeefuik wist geen medespeler te vinden toen hij in het strafschopgebied van Feyenoord opdook.

Feyenoord, zonder de geblesseerde Robin van Persie, hoopte vooral de volle buit te pakken een week voor de ongeslagen koploper PSV op bezoek komt in Rotterdam. Maar erg overtuigend was het allemaal weer niet in de Kuip, waar de terugspeelballen op Justin Bijlow nauwelijks op twee handen te tellen waren.

Van Bronckhorst haalde Nicolai Jørgensen, die matig speelde, naar de kant voor de jonge Dylan Vente. Maar een andere invaller, Ajdin Hrustic van FC Groningen, kreeg de mogelijkheid om de gelijkmaker op het scorebord te mikken. Zijn matige balaanname zorgde ervoor dat Jan-Arie van der Heijden op het nippertje nog kon ingrijpen.

Ook Sam Larsson verdween naar de kant. Yassin Ayoub was zijn vervanger, een middenvelder voor een aanvaller. Het was veelzeggend. Tony Vilhena raakte van afstand de lat en Berghuis de paal, maar FC Groningen bleef tot de slotfase knokken voor een puntje. Dat er, tot opluchting van Giovanni van Bronckhorst en zijn staf, niet kwam.

Volledig scherm
Justin BIjlow trad een aantal keren goed op tegen Groningen. © ANP Pro Shots
Volledig scherm
© Dennis Wielders
Volledig scherm
© AD