Volledig scherm
© VI Images

Feyenoord laat Stam nog even zweten

Feyenoord-trainer Jaap Stam vreesde in de laatste minuten van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-2) nog even dat zijn ploeg een zeker lijkende overwinning zou verspelen. 

,,We hadden in de rust nog gezegd: laten we proberen meer doelpunten te maken. Maar ja, dan wel in het goede doel”, zei de Rotterdamse trainer met een lachje. ,,Ik dacht toch dat dat wel duidelijk was.”

Het elftal van Stam had lang niets te duchten van ADO. Binnen 35 minuten stond de thuisclub al met 3-0 voor en leek een monsterzege in de maak. ,,We hebben enorm veel kansen gehad. Zeker in de eerste helft, maar ook aan het begin van de tweede. We hadden het niet meer zo spannend mogen maken”, aldus Stam, die zijn spelers Edgar Ié en Renato Tapia in het laatste kwartier beiden de bal in eigen doel zag werken. ,,Daardoor werd het op het einde nog even spannend. Het was billenknijpen. Uiteindelijk onthouden mensen vaak alleen de tweede helft. Maar ik ben toch vooral blij dat we weer drie punten hebben.”

Blessures

Overigens rekent Stam donderdag donderdag in het Europa League-duel met Rangers FC ‘gewoon’ op Steven Berghuis. De aanvaller ontbrak zondag vanwege een lichte blessure. ,,De blessure van Steven is niet ernstig”, zei Stam. ,,Deze wedstrijd kwam te vroeg voor hem, maar ik verwacht hem er donderdag weer bij te hebben.” Feyenoord begint de groepsfase van de Europa League op Ibrox Park tegen de Schotse club Rangers, waar Liverpool-icoon Steven Gerrard de scepter zwaait.

Stam moet ook beslissen of hij Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen meeneemt naar Glasgow. Zij maakten tegen ADO allebei als invaller hun rentree. Ze stonden de eerste weken van het seizoen vanwege respectievelijk een enkel- en knieblessure aan de kant. Stam kan ze meenemen naar Schotland, maar hij kan zijn twee beoogde basiskrachten maandag ook ritme laten opdoen bij Jong Feyenoord in de wedstrijd tegen de beloften van Go Ahead Eagles. ,,We gaan bekijken wat voor hen het beste is.”

Bekijk hier de reactie van Ridgeciano Haps na de wedstrijd: