Unnerstall redt fraai op een schot van Bozeník.
Volledig scherm
Unnerstall redt fraai op een schot van Bozeník. © BSR Agency
1
EINDE
1
  • Cody Gakpo 47'
  • Eric Botteghin 33'

Feyenoord vervolgt ongeslagen reeks in boeiende topper, maar juicht niet

Feyenoord blijft ongeslagen onder Dick Advocaat in de eredivisie. Maar het gelijkspel in Eindhoven leverde geen juichende Rotterdammers op. PSV had aan een korte opleving na rust voldoende om een puntje mee te pikken.

Botteghin heeft Feyenoord op 0-1 gezet.
Volledig scherm
Botteghin heeft Feyenoord op 0-1 gezet. © BSR Agency

Dat PSV het lek wel weer boven had na de drie overwinningen op een rij, dat ontkrachtte de technische staf van Feyenoord een dag voor de wedstrijd in de gebruikelijke teambespreking over de komende tegenstander. In Rotterdam is dat een klusje voor John de Wolf, die de spelers vanaf het eerste moment dat hij ging praten duidelijk maakte dat Feyenoord in Eindhoven volop kansen zou krijgen op alweer een goed resultaat mits de ploeg met lef zou durven voetballen.

PSV trok zich vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Dennis Higler terug op eigen veld. Feyenoord kreeg de eerste kans, de Slowaak Róbert Bozenik tikte na een vrije trap van Steven Berghuis in kansrijke positie net naast. PSV deed iets terug via een kopbal van Denzel Dumfries die tot opluchting van de verdedigers van Feyenoord niet tussen de palen geraakte.

Feyenoord voelde ondanks die kans meer en meer dat het de regie in handen had in Brabant. PSV wilde graag counteren, maar zonder echte snelheid in de tweekoppige-frontlinie met Sam Lammrs en Ryan Thomas. Orkun Kökcü schoot op de vuisten van keeper Lars Unnerstall. Maar de 0-1 viel toch. Dick Advocaat zei het in aanloop naar de kraker nog maar eens. De clubs die met vele varianten bij corners, moeten dat vooral zelf weten. De 72-jarige Hagenaar laat zijn assistent Said Bakkati, die enorm wordt gewaardeerd in de Kuip, in de week voor een wedstrijd de defensieve organisatie van de tegenstander ontleden. Daarbij verzint Bakkati één of twee opties om de corners te nemen. Feyenoord is in jaren niet zo gevaarlijk geweest bij het nemen van corners en dat eigenlijk met maar twee echt kopsterke mensen. Een van de spelers, Eric Botteghin, versloeg in een luchtduel Dumfries en liet de bal achter keeper Unnerstall en Cody Gakpo die de doellijn verdedigde in het net ploffen.

Bekijk hier de hoogtepunten van PSV-Feyenoord! (Premium)

Volledig scherm
© EPA

Opleving PSV

PSV viert de gelijkmaker van Gakpo.
Volledig scherm
PSV viert de gelijkmaker van Gakpo. © ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport

Feyenoord wist vanaf dat moment dat PSV de tactiek zou gaan aanpassen omdat speculeren op een counter tegen een ploeg die een voorsprong heeft, niet veel kans van slagen heeft. Maar Feyenoord voelde zich misschien wel te veel de baas in Eindhoven. Kort na rust was het alweer gelijk. De lange bal van Jorrit Hendrix werd door Feyenoord erg slap verdedigd. Thomas was Fer kwijt en legde breed op Gakpo die Karsdorp kwijt was. De 1-1 zorgde voor een opleving bij PSV.

Maar in het restant waren de kansen vooral voor Feyenoord. Berghuis zag zijn schot worden gestopt door Unnerstall. De Duitser was ook attent bij een inzet van Bozenik die via de paal weer in bezit van PSV kwam. De VAR nam de tijd om een eventuele handsbal van Dumfries te bekijken, maar vond het onvoldoende voor een Rotterdamse strafschop. Een kopballetje van Marcos Senesi ging naast.

Sam Lammers kopte aan de andere kant een vrije kopkans naast. En zo bleef het 1-1 in Eindhoven, een resultaat waar PSV vermoedelijk meer mee kon leven dan Feyenoord. De Rotterdammers blijven onder Advocaat ongeslagen, maar het gelijkspel voelde niet als winst.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© ANP Sport