Volledig scherm
© ANP Pro Shots
0
EINDE
2
  • Lars Hutten 51'
  • Ahmed El Messaoudi 90'+1'

Feyenoord weer terug bij af na beschamende nederlaag

De 0-2 nederlaag van Feyenoord tegen Fortuna Sittard brengt de Rotterdammers weer terug bij af. Na de opleving van de laatste weken leek de ploeg van Giovanni van Bronckhorst opeens weer opvallend veel op de formatie die eerder in het seizoen zo vaak ploeterde en worstelde.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

De twaalfhonderd luidruchtige aanhangers van Fortuna Sittard vielen over elkaar heen in het uitvak. Lars Hutten had kort na rust, na prima voorbereidend werk van Andrej Novakovich en Mark Diemers, de promovendus naar 0-1 gemikt en de spelers van Feyenoord zagen er geschrokken uit.

Na het verlies tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena boekte Feyenoord zes overwinningen op een rij. Eentje in het bekertoernooi en vijf winstpartijen in de eredivisie, met die tegen PSV als meest hoopgevende teken van serieus herstel. Toch zei Giovanni van Bronckhorst toen al dat van een echte terugkeer van Feyenoord aan het front nog helemaal geen sprake was. Feyenoord moest tot de winterstop een foutloze reeks neerzetten en dan in Marbella in Spanje de batterij weer opladen voor een vlammende serie na de jaarwisseling.

Maar het bezoek van het bescheiden Fortuna Sittard bleek al een loodzware opdracht. Feyenoord, met acht spelers uit de eigen opleiding in de basiself, oogde verre van scherp. Daar was de 0-1 van Hutten een mooi voorbeeld van. Het veld lag helemaal open voor een Limburgse counter. Invaller Renato Tapia kwam helemaal aan de zijlijn niet bij de bal en plotseling had Diemers een vrije doortocht.

Van Bronckhorst bracht Van Persie binnen de lijnen en haalde er een verdediger af. De routinier kreeg de beste kans in de eindfase waarin Feyenoord wanhopig zocht naar dat ene gaatje in de defensie van de bezoekers. Maar als keeper Alexei Kosolev dan eens in problemen kwam, kreeg hij altijd weer hulp van zijn verdedigers met Wessel Dammers en Kai Heerings als meest betrouwbare pionnen. Toen Feyenoord nog even mocht hopen met vijf extra minuten blessuretijd, sloeg Ahmed El Messaoudi toe. De invaller draaide zich vakkundig vrij en mikte naast Bijlow in de verre hoek.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots