Volledig scherm
© AD

Fortuna Sittard mag trots zijn op plaats in linkerrijtje

De eredivisieclubs bereiden zich deze weken voor op de tweede helft van de competitie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Vandaag onder meer nummer 9 van de eredivisie, Fortuna Sittard.

Tussenbalans

Fortuna dreigde in de afgelopen twintig jaar geregeld van de voetbalkaart te verdwijnen, zo slecht verging het de door financieel leed geplaagde club. Nu staat de gepromoveerde ploeg zomaar in het linkerrijtje van de eredivisie. Dat is een prestatie waar ze in het diepe zuiden ongelooflijk trots op mogen zijn.

Let op hem!

José Rodríguez (24) groeide op in de jeugdopleiding van Real Madrid. Maar er is geen ploeggenoot bij Fortuna die hem erop zal betrappen naast zijn schoenen te lopen. Integendeel. Middenvelder Rodríguez heeft een dienende rol en is in die hoedanigheid vooralsnog de waarde­volste speler in het Sittardse elftal.

In & uit

Eigenaar Isitan Gün wil met zijn club uitgroeien tot een vaste klant in de eredivisie. En daar horen spelers van niveau bij. Het valt dus niet uit te sluiten dat de Turk zijn grote netwerk deze maand nog benut om een versterking aan het Sittardse vreemdelingenlegioen toe te voegen. Anderzijds is er geen interesse voor de huidige basisspelers.

Klus voor de coach

Coach René Eijer paste er vooraf voor uit te spreken dat hij ‘voor handhaving’ zou gaan. Want dat vond hij van te weinig ambitie getuigen. Niettemin zullen ze bij Fortuna straks dik tevreden zijn als de club ten minste drie ploegen onder zich heeft gehouden. En gezien het goed georganiseerde spel moet dat lukken.

Volledig scherm
José Rodríguez (r). © BELGA