Volledig scherm
Sunday Oliseh. © Pro Shots

Fortuna zet week voor topper tegen NEC trainer Oliseh op non-actief

Fortuna Sittard zet trainer Sunday Oliseh op non-actief. Dat heeft de club via de officiële kanalen bekendgemaakt. Oliseh zou zich door 'ontoelaatbaar handelen' onmogelijk hebben gemaakt bij de Limburgse club.

,,De clubleiding neemt dit besluit naar aanleiding van het herhaaldelijk verwijtbaar handelen gedurende langere periode door de trainer jegens meerdere personen in de organisatie'', liet de club weten. ,, Meerdere pogingen van de club om de trainer tot ander gedrag te bewegen bleven helaas zonder resultaat, met uiteindelijk ook een onwerkbare situatie als resultaat.''

De Nigeriaanse oefenmeester lag al langer onder vuur na vier nederlagen op rij en enkele onhandige uitspraken. Zo liet hij zich ontvallen dat slechts twaalf van zijn spelers het niveau van de Jupiler League aankunnen. Ook boterde het niet helemaal met clubeigenaar Isitan Gün, die zich op Twitter negatief uitliet over Oliseh. 

Het draaide al enkele weken vierkant bij de Limburgers, dat na vier opeenvolgende nederlagen weggezakt was naar plek drie in de eerste divisie. Fortuna Sittard speelt bovendien twee toppers op rij. Vrijdag nemen de Limburgers het op tegen nummer vijf SC Telstar en volgende week gaan ze op bezoek bij koploper NEC.