Volledig scherm
© BSR Agency

FOX Sports houdt Van Basten week van tv wegens 'Sieg Heil’

Sportzender FOX Sports houdt Marco van Basten een week lang van de zender wegens een nazi-opmerking. De gage die Van Basten normaal krijgt, wordt geschonken aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD), ter bevordering van het bewustzijn en kennis over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Volgens FOX Sports ‘schoot Van Basten mis met een verkeerde grap op een verkeerd moment’. De voormalig voetballer zat in de studio om wedstrijden te analyseren en zei na een interview met Frank Wormuth, de Duitse trainer van Heracles, plotseling ‘Sieg Heil’. ,,Wat er is gebeurd, was dom en ongepast en FOX Sports neemt afstand van hetgeen zaterdagavond in de uitzending door Marco van Basten is gezegd”, meldt de zender.

Van Basten maakte nog tijdens de uitzending snel excuses voor zijn ongepaste opmerking. Desondanks maakte die veel los in binnen- en buitenland. Ook in Duitsland en Engeland kwam de nazigroet van Van Basten groot in het nieuws. Hij keert zaterdag 7 december weer terug aan tafel van De Eretribune.