1
EINDE
2
  • Justin Hoogma 17'
  • Orkun Kökcü 15'
  • Jens Toornstra 50'

Fraaie treffers helpen Feyenoord in enerverend duel langs FC Utrecht

VideoFeyenoord sluit 2019 af als nummer vijf van de eredivisie. Directe concurrent FC Utrecht werd vandaag enigszins tegen de verhoudingen in afgeschud: 1-2.

Door Tim Reedijk

Dick Advocaat keerde met Feyenoord terug bij zijn oude werkgever en dat mondde uit in een lekker voetbalgevecht. FC Utrecht stond vijfde en wist dat de Rotterdammers bij winst die plek zouden overnemen. De ploeg van trainer John van den Brom nam direct het initiatief en was met name via Issah Abass gevaarlijk. Bij de eerste de beste mogelijkheid van Feyenoord, een afstandsschot van Orkun Kökcü, was het raak. Hij krulde de bal prachtig achter doelman Maarten Paes.

Bekijk hier de samenvatting van FC Utrecht - Feyenoord (Premium)

Die voorsprong hield welgeteld een minuut stand. FC Utrecht zocht direct de aanval, kreeg een corner en daaruit kopte Justin Hoogma raak – zijn eerste eredivisiedoelpunt voor FC Utrecht. De thuisploeg bleef het gevaarlijkst, terwijl Feyenoord gokte op de counter en daar zo nu en dan gevaarlijk uit werd. Weer kwam een Rotterdamse voorsprong uit het relatieve niets. Een voorzet van Tyrell Malacia viel voor de voeten van Jens Toornstra, die net als Kökcü een fraaie goal maakte. Hij volleerde de bal achter Paes.

Tyrell Malacia viert de 1-2 waarbij hij de assist afleverde.
Volledig scherm
Tyrell Malacia viert de 1-2 waarbij hij de assist afleverde. © BSR Agency

Een teken voor Feyenoord om verder in te graven. Kansen waren er voornamelijk voor FC Utrecht, dat Sean Klaiber de paal zag raken en ook via een schot van Simon Gustafson gevaarlijk werd. Kenneth Vermeer herstelde zijn foutje op dat schot en graaide de bal voor de doellijn weg. Aan de andere kant raakte ook Luis Sinisterra, met afstand de gevaarlijkste man van Feyenoord, de paal.

De Rotterdammers bleven gevaarlijk in de omschakeling. Sinisterra ging er maar weer eens vandoor en Hoogma zag geen andere weg dan de Colombiaan neer te halen. De verdediger die nog de 1-1 maakte, kreeg rood. Meteen daarna kopte Eric Botteghin raak, maar die treffer ging niet door vanwege buitenspel. Daardoor hield FC Utrecht hoop op een punt. Invaller Adrián Dalmau dacht een strafschop te versieren, maar de VAR ging daar niet in mee. Met tien man kon FC Utrecht geen volwaardig slotoffensief creëren en dus zijn Advocaat en Feyenoord de Utrechters voorbij.

Luis Sinisterra in duel met Sean Klaiber.
Volledig scherm
Luis Sinisterra in duel met Sean Klaiber. © ANP Sport
Utrecht-Feyenoord.
Volledig scherm
Utrecht-Feyenoord. © AD Sportwereld