Volledig scherm
© BELGA

Frank Arnesen kandidaat voor topfunctie bij Feyenoord

Feyenoord wil Frank Arnesen vastleggen als de nieuwe technisch directeur. De 63-jarige Deen, recent ontslagen bij Anderlecht, moet interim-technisch directeur Sjaak Troost opvolgen in de Kuip. 

Door Mikos Gouka

Feyenoord knutselt al geruime tijd aan zijn komst. Arnesen werd gepolst door Troost en commissaris Toon van Bodegem. Aanvankelijk om na het seizoen vanuit Brussel naar Rotterdam te komen. Maar omdat Anderlecht van Arnesen af wilde, is de voormalig speler van onder meer PSV en Ajax nu al op de markt.

Eerder was Arnesen al werkzaam als technisch manager bij Tottenham Hotspur, Hamburger SV, Metalist Charkov en PAOK Saloniki. Ook bij Chelsea had hij op voetbaltechnisch gebied een belangrijke rol. In Nederland bekleedde Arnesen meerdere functies.

Feyenoord hoopte aanvankelijk bij AZ te kunnen winkelen. Robert Eenhoorn moest Jan de Jong opvolgen als algemeen directeur. Max Huiberts was een droomkandidaat om Martin van Geel af te lossen in de Kuip. Eenhoorn sprak met Feyenoord maar hapte niet toe, Huiberts bleek geen belangstelling te hebben voor een overgang naar Rotterdam.