Volledig scherm
Frank de Boer © BSR Agency

Frank de Boer: drie keer verlies in eerste wedstrijd

Frank de Boer debuteerde als trainer van Atlanta United met een 3-1 verlies tegen CS Herediano uit Costa Rica. Het is al de derde keer dat De Boer zijn eerste officiële wedstrijd als trainer verliest. Alleen bij Ajax wist hij bij zijn debuut te winnen.

CS Herediano - Atlanta United 3-1 , 2019

Vooraf is Frank de Boer nog vol vertrouwen. Niet zo gek, Atlanta United is de Amerikaans kampioen, maar in de achtste finale van de CONCACAF Champions League komt zijn ploeg al na zeven minuten op achterstand. De ploeg uit Costa Rica wint uiteindelijk met 3-1. Volgende week is de return, drie dagen later begint De Boer in de Amerikaanse competitie met een uitwedstrijd tegen DC United.

Crystal Palace - Hudderfield Town met 0-3, 2017

Volledig scherm
Frank de Boer als trainer van Crystal Palace © Getty Images

Met drie Nederlanders in de basis - Patrick van Aanholt, Timothy Fosu-Mensah en Jaïro Riedewald - verliest Frank de Boer in zijn eerste competitiewedstrijd met Crystal Palace met 0-3 van Hudderfield Town. Ook in de drie Premier League-wedstrijden daarna wint de het elftal van De Boer niet. Crystal Palace weet ook niet één keer te scoren in de competitie en 77 dagen na zijn aantreden wordt De Boer ontslagen.

Chievo - Internazionale 2-0, 2016

Volledig scherm
Frank de Boer bij Inter © EPA

De oefenwedstrijd tegen Celtic weet Frank de Boer als kersvers coach van Internazionale nog te winnen, maar een week later verloor het elftal van De Boer met 0-2 van Chievo . Daarna volgt een gelijkspel en drie overwinningen, maar na een uitschakeling in de Europa League en vier keer verlies in de competitie wordt De Boer de laan uitgestuurd. Hij had een contract voor drie jaar, maar is slechts 85 dagen in dienst bij de Italiaanse club.

AC Milan – Ajax 0-2, 2010

Hij is nog geen 48 uur in dienst bij Ajax en Frank de Boer loodst zijn ploeg naar een 0-2 overwinning op AC Milan in de Champions League. De opvolger van de tussentijds vertrokken Martin Jol en zijn ploeg spelen daardoor na de winterstop in de Europa League. Na het seizoen 2015-2016, De Boer is dan bijna zes jaar in dienst en vier keer landskampioen geworden, vertrekt hij bij Ajax. Na een gelijkspel op de laatste competitiedag tegen De Graafschap loopt De Boer zijn vijfde kampioenschap mis.

Volledig scherm
Frank de Boer bij Ajax © ANP