Volledig scherm
Purrel Fränkel. © anp

Fränkel (De Graafschap) opgepakt door politie

De Graafschap leeft onrustig toe naar de cruciale thuiswedstrijd woensdagavond tegen Excelsior. Beide ploegen strijden tegen rechtstreekse degradatie. De 'Superboeren' hebben een voorsprong van 2 punten op de Rotterdamse rivaal.

Dinsdag werd in diverse media in Gelderland bekend dat verdediger Purrel Fränkel is opgepakt door de politie. De 35-jarige vice-aanvoerder verblijft sinds zondag in de cel. Het is volgens media onduidelijk waarvoor hij is aangehouden. Hij zou minimaal 14 dagen in hechtenis moeten blijven.

De Graafschap wilde inhoudelijk niet ingaan op de situatie van Fränkel, die 3 jaar geleden wegens het gebruik van softdrugs voor een maand werd geschorst door de KNVB. Volgens de club ontbreekt hij tegen Excelsior wegens 'privézaken'.

Yuri Rose is voor het degradatieduel nog een twijfelgeval wegens een keelontsteking. Jussi Kujala, Jordan Garcia-Calvete (beiden geblesseerd) en Jan-Paul Saeijs (geschorst) ontbreken in elk geval.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.