Volledig scherm
© AD Sportwereld

Geniet nog even van Doan, zolang het kan

Volledig scherm
Kaj Sierhuis (M) © Pro Shots

In & uit
Ilias Bel Hassani (AZ), Thomas Bruns (Vitesse) en Kaj Sierhuis (Ajax) moeten Groningen van de broodnodige kwaliteitsimpulsen gaan voorzien. Ajax-huurling Matteo Cassierra is teruggestuurd naar Amsterdam. De 21-jarige spits scoorde in tien eredivisieduels slechts één keer.

Klus voor de coach
Simpel: handhaving. Natuurlijk heeft Groningen meer kwaliteit dan pakweg De Graafschap, FC Emmen, Excelsior of NAC. Daar staat tegenover dat in de degradatiestrijd ook andere factoren een rol spelen. Houdt het bijvoorbeeld eindelijk eens op met de randzaken bij Groningen? En vooral: hoe gaat de jonge selectie van Buijs om met stress?

Volledig scherm
Ritsu Doan. © Getty Images

Let op hem!
Ritsu Doan. Duidelijk is inmiddels dat de Japanner Groningen na dit seizoen verlaat. Ajax is de enige Nederlandse club die kapitaalkrachtig genoeg is om de aanvallende middenvelder te strikken, maar vooralsnog hebben de Amsterdammers geen interesse. Geniet dus nog maar even van Doan op de Nederlandse velden, zolang het nog kan.

Tussenbalans
Natuurlijk is de 15de plaats FC Groningen-onwaardig. Maar na de moeizame voorbereiding en seizoensstart kun je niet verrast zijn over de huidige klassering. De club moet dit seizoen simpelweg overleven. Of dat lukt? Dat is geen uitgemaakte zaak. Trainer Danny Buijs noemde de club onlangs nog een degradatiekandidaat.

Prognose
14de