Volledig scherm
© AD

Geniet van El Khayati zolang het nog kan

De eredivisieclubs bereiden zich deze weken voor op de tweede helft van de competitie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. Vandaag onder meer nummer 11 van de eredivisie, ADO Den Haag.

Tussenbalans

ADO kent tot nu toe een seizoen van pieken en dalen. Thuis niet kunnen winnen van laagvliegers NAC en De Graafschap en ook nog een paar flinke draaien om de oren van PSV en Ajax. Toch heeft trainer Fons Groenendijk geen reden om in paniek te raken. Na winst op Willem II en een gelijkspel tegen Feyenoord heeft zijn ploeg halverwege opnieuw uitzicht op een plek in het linkerrijtje.

Let op hem!

Nasser El Khayati. Geniet zolang het kan van ADO’s Marokkaanse magiër, want de laatbloeier hoopt op een lucratieve stap naar het buitenland. De 29-jarige Rotterdammer overstijgt in zijn tweede volledige seizoen bij de club elke verwachting. Met twaalf doelpunten en vijf assists is de middenvelder één van de meest beslissende spelers van de eredivisie.

In & uit

Manager voetbalzaken Jeffrey van As probeert de selectie in de winter bijeen te houden. Hij zal El Khayati niet zo makkelijk laten gaan als Bas Kuipers. De linksback verliet het trainingskamp voortijdig om een transfer naar het buitenland te kunnen afronden. Bij ADO zien ze Ricardo Kishna als tussentijdse versterking. De Lazio-huurling raakte vorig seizoen in Den Haag geblesseerd aan zijn knie. De 24-jarige linksbuiten staat nu voor zijn langverwachte rentree.

Klus voor de coach

Zorgen dat ADO zelf ook het spel kan maken. Tot nu toe ligt countervoetbal ze beduidend beter. Tegen ploegen die zich ingraven, gaat dat niet. ADO is toch al sterk afhankelijk van El Khayati. Het karwei begint achterin, waar de opbouw moeizaam verloopt. Groenendijk vraagt al meer van zijn verdedigers dan alleen tegenhouden, maar dat proces kost tijd en wellicht andere opties.

Volledig scherm
El Khayati © BSR/Soccrates