Volledig scherm
De Ajax-spelers vieren feest. © VI Images

Gokje op Champions League-winst Ajax levert veel op

Volgens de bookmakers is de kans klein dat Ajax de Champions League wint. Eindwinst van Ajax levert bij diverse wedkantoren meer dan twintig keer je inzet op. Op maar liefst acht ploegen valt minder te verdienen.

Ajax speelde Real Madrid dinsdagavond van de mat. Na de 1-2 thuisnederlaag zette Ajax in de returnwedstrijd in Bernabéu alles recht door met 1-4 De Koninklijke te declasseren. Euforie alom, maar bij de wedkantoren is er weinig van die feestvreugde te merken. Zij schatten acht ploegen hoger in dan Ajax. Zelfs Juventus, dat met 2-0 verloor van Atlético Madrid en met één been is uitgeschakeld, wordt kansrijker geacht.

Gokje wagen

Een gokje op Manchester City levert het minste op: 3.75 keer je inzet. FC Barcelona en Paris Saint-Germain volgen daarna met een quotering van 6.00. Atletico Madrid, Bayern München, Liverpool, het eveneens geplaatste Tottenham Hotspur en Juventus gaan Ajax voor. 

Volgens de wedkantoren moet Ajax bij de loting hopen op een ontmoeting met de winnaar van FC Porto-AS Roma. Zij maken aanzienlijk minder kans op de Champions League-winst: 76 voor AS Roma en 201 voor Porto. Op Schalke 04 valt helemaal veel te verdienen: 501 keer je inzet. Dan moeten ze wel eerst stunten tegen Manchester City om de kwartfinale te bereiken.

Wat levert Champions League-winst op?
Manchester City: 3.75x je inzet
FC Barcelona: 6x
Paris Saint-Germain: 6x
Atlético Madrid: 10x
Bayern München: 12x
Liverpool: 12x
Tottenham Hotspur: 15x
Juventus: 16x
Ajax: 21x
AS Roma: 76x
Olympique Lyon: 126x
Manchester United: 126x
FC Porto: 201x
Schalke 04: 501x