Volledig scherm
Serdar Gözübüyük © BSR Agency

Gözübüyük fluit Klassieker, Van Boekel krijgt topper tussen PSV en AZ

Serdar Gözübüyük is zondag de scheidsrechter bij de eerste Klassieker van dit seizoen. Om 16.45 uur trappen Ajax en Feyenoord af in de Johan Cruijff Arena.

Het is voor Gözübüyük de eerste keer dat hij de leiding heeft over de Klassieker. Jeroen Manschot is zondag de videoscheidsrechter. Op donderdag komt Gözübüyük ook nog in actie in de Europa League voor het duel tussen Arsenal en Vitoria. Ajax gaat in de eredivisie aan kop met 26 punten uit tien wedstrijden. Feyenoord staat tiende met veertien punten.

Pol van Boekel fluit eerder op de dag de topper tussen PSV en AZ in Eindhoven. Edwin de Graaf is daar aangesteld als VAR. PSV staat momenteel op de tweede plek in de eredivisie met 23 punten uit tien wedstrijden. AZ staat vierde met drie punten achterstand.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Panenka: ‘Ajax was in Waalwijk Amsterdams arrogant’

  1. Onder-17 grijpt naast WK-finale na zinderende strafschoppenreeks
    Mexico naar finale

    Onder-17 grijpt naast WK-finale na zinderende strafschop­pen­reeks

    Oranje Onder-17 is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het WK. De ploeg van Peter van der Veen verloor vandaag na een zinderende strafschoppenreeks van Mexico. Na negentig minuten stond het 1-1. In de beslissende penaltyserie miste Nederland drie strafschoppen tegen twee voor Mexico. De laatste misser kwam van verdediger Youri Vergeer, die de 12de pingel tegen doelman Eduardo Garcia aan schoot. Nederland speelt zondag om het brons tegen Frankrijk.