Ryan Gravenberch in duel met Tibeau Swinnen van Helmond Sport.
Volledig scherm
Ryan Gravenberch in duel met Tibeau Swinnen van Helmond Sport. © Pro Shots

Gravenberch jongste Ajax-speler ooit in eredivisie

Ryan Gravenberch verving David Neres vandaag in de 83ste minuut tijdens PSV-Ajax en werd daarmee de jongste Ajacied ooit in de eredivisie. 

De Nederlander is vandaag 16 jaar en 130 dagen oud. Hij neemt het record zo over van Clarence Seedorf, die bij zijn debuut in 1992 16 jaar en 242 dagen oud was. Seedorf maakte toen zijn debuut tegen FC Groningen. 

  1. Podcast | ‘Nederlandse clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacrisis’

    Podcast | ‘Nederland­se clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacri­sis’

    Een nieuwe AD Voetbal Podcast, met daarin de vraag of de Nederlandse clubs uit de eredivisie zichzelf niet enorm in de voet geschoten hebben met de manier waarop ze zich opgesteld hebben aan het begin van de coronacrisis? Ook Dirk Kuyt, de Duitse trainers en het voortbestaan van alle bvo’s komt aan bod. Aan het woord: Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Daniël Dwarswaard en Etienne Verhoeff.
  2. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.