Volledig scherm
© Pro Shots

Helmond Sport blij met 'volksjongen' Alflen als nieuwe coach

Helmond Sport heeft in Robby Alflen (49) een nieuwe trainer gevonden. De Utrechter is momenteel assistent-trainer bij Heracles Almelo, maar wil weer op eigen benen staan. Hij tekent voor twee seizoenen. 

Helmond Sport voerde de afgelopen weken gesprekken met verschillende kandidaten, zoals Mike Snoei, maar heeft in Alflen de juiste man gevonden. Dat stelt directeur Leon Vlemmings: ,,We zijn blij dat we met Robby snel een nieuwe trainer hebben gevonden die goed bij de club past. Als volksjongen sluit hij goed aan bij de volksclub Helmond Sport en heeft hij gezonde brutaliteit, die we ook op het veld terug willen zien."

Alflen voetbalde zelf bij onder meer bij Ajax, FC Utrecht, Vitesse, Sparta, Heracles en Cambuur. Als trainer was hij vijf jaar werkzaam bij FC Utrecht, waar hij één seizoen hoofdtrainer was. De afgelopen 2,5 jaar was hij assistent bij Heracles onder John Stegeman. ,,Ik wilde graag weer op eigen benen staan", zegt Alflen. ,,Aan de gesprekken met Helmond Sport heb ik een erg goed gevoel overgehouden. De keuze was voor mij makkelijk, ik ga volledig voor deze mooie kans."

  1. Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Malacia scoort in de stijl van zijn trainer: ‘Heb ze wel vaker zo gemaakt’

    Tyrell Malacia heeft goed naar zijn trainer Giovanni van Bronckhorst gekeken. De linksback van Feyenoord maakte tegen AZ (2-1) een doelpunt dat wel een beetje deed denken aan de treffer van Van Bronckhorst in de halve finale van het WK 2010, tegen Uruguay. ,,De trainer zei gelijk na de wedstrijd: hij leek wel op die van mij. In de jeugd heb ik ze wel vaker zo gemaakt, met buitenkantje links’', zegt Malacia. ,,Bij zulke ballen moet je niet nadenken, alleen zorgen dat je ‘m goed raakt. Ik zag de hoek open liggen.’'