4
EINDE
1
  • Adrian Dalmau 25' 46'
  • Brandley Kuwas 78' 90'+2'
  • Mimoun Mahi 14'

Heracles blijft vierde na ruime zege op zwalkend FC Groningen

Heracles heeft thuis met overtuigende cijfers gewonnen van FC Groningen: 4-1. De uitslag was ietwat geflatteerd, maar Heracles blijft wel vierde in de eredivisie. Bij FC Groningen worden de problemen groter en groter.

Volledig scherm
Dalmau viert de 2-1 © Pro Shots

De bezoekers, die als nummer 17 in de eredivisie slecht zijn begonnen aan het seizoen, kwamen nog wel op voorsprong door Mimoun Mahi. Hij schoot koeltjes raak na een kwartier spelen. Nog voor rust maakte Adrian Dalmau gelijk en de aanvaller van Heracles schoot één minuut na rust direct de 2-1 binnen na zwak optreden van FC Groningen-doelman Sergio Padt..

Daarna liep Heracles nog verder uit naar 4-1: Brandley Kuwas scoorde eerst na een counter, om in blessuretijd ook nog een vrije trap binnen te schieten. De uitslag is daarmee misschien een beetje geflatteerd, maar de zege op het verdedigende FC Groningen was zeker verdiend.

Heracles won zo ook de vijfde thuiswedstrijd dit seizoen en blijft vierde in de eredivisie met negentien punten. FC Groningen blijft zeventiende met pas vier punten uit negen duels. Een dramatische start van het seizoen voor de ploeg van trainer Danny Buijs, die pas sinds dit seizoen aan het roer staat in Groningen.

Volledig scherm
Kuwas viert één van zijn twee doelpunten. © Pro Shots
Volledig scherm
FC Groningen-speler Doan baalt. © Pro Shots

Wil je de wedstrijd nog eens herbeleven? Bekijk hier het liveblog terug:

Volledig scherm
. © Pro Shots
Volledig scherm
. © Pro Shots
Volledig scherm
. © Pro Shots