Volledig scherm
Dalmau viert de eerste van zijn drie treffers. © BSR
6
EINDE
0
  • Adrian Dalmau 1' 51' 60' 78'
  • Jesper Drost 55'
  • Kristoffer Peterson 70'

Heracles loopt mede dankzij vierklapper Dalmau over Fortuna heen

Heracles Almelo heeft de zege op Ajax van vorige week een meer dan passend vervolg gegeven. Mede dankzij vier doelpunten van de Spaanse spits Adrian Dalmau won Heracles thuis met liefst 6-0 van Fortuna Sittard, dat weinig in te brengen had in Almelo.

Dalmau had zijn eerste er al na 52 seconden in liggen. Het was de snelste treffer van Heracles in de eredivisie sinds januari 2013, toen de Braziliaan Everton na ongeveer 45 seconden doel trof. 

Ook na de 1-0 bleef Heracles oppermachtig, maar het was daarna wachten op doelpunten tot na de pauze. Dalmau maakte de 2-0 uit een kopbal, waarna Jesper Drost ook scoorde met het hoofd: 3-0. Tussen de derde -heerlijk lobje over de keeper- én vierde treffer van Dalmau in maakte Kristoffer Peterson nog de 5-0 in Almelo.

Heracles staat dankzij de zege nu vijfde met 32 punten uit 22 wedstrijden. Vitesse en FC Utrecht kunnen bij een zege dit weekend echter weer over Heracles heen op de ranglijst. Fortuna heeft nog altijd 26 punten na 22 duels en staat daarmee tiende.

Wilt u de wedstrijd nog eens herbeleven? Bekijk dan hieronder het liveblog terug: