Volledig scherm
Dick Advocaat © ANP Pro Shots

Het heerst bij FC Utrecht: aantal spelers onzeker

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat weet nog niet precies welke spelers hij kan opstellen zondag in de strijd om plek 4 tegen Heracles Almelo. Meerdere spelers kampten deze week met ziekte en/of diarree. Wél speelt Emil Bergström sowieso als rechtsback.

Door Tim Reedijk

De grootste personele problemen leek Advocaat te hebben op de backposities, waar hij Sean Klaiber en Mark van der Maarel door schorsingen moet missen en waar Leon Guwara nog altijd geblesseerd is. Nicolas Gavory keert terug van een blessure en lijkt dus de gedoodverfde linksback voor zondag. Op rechtsback is het krap zonder Klaiber en Van der Maarel, maar Advocaat heeft al besloten daar centrumverdediger Bergström op te stellen. Hij moet zijn ontketende landgenoot (en oud-speler van FC Utrecht) Kristoffer Peterson in toom houden in Galgenwaard.

Zodoende lijkt het probleem op de backposities wel ondervangen, toch is er nog volop onzekerheid over de bezetting voor zondag. Want het ‘heerste’ deze week ouderwets in Utrecht. Meerdere belangrijke spelers sloegen een training over deze week of waren een dag afwezig vanwege ziekte en/of diarree. Ook vandaag was een basisspeler er niet bij. ,,Ik kan morgen of zondag pas zeggen of zij erbij zijn, maar het ligt wel moeilijk. Drie, vier spelers hebben een dag niet getraind of zijn niet gekomen. Het heerst wel bij ons”, aldus Advocaat, die geen namen wilde noemen.

Behalve Klaiber, Van der Maarel en Guwara kan Advocaat ook nog altijd niet beschikken over Jean-Christophe Bahebeck, Rico Strieder, Simon Makienok en Nick Marsman. De kans dat een van de geblesseerden voor de winterstop nog in actie komt, is minimaal. Bahebeck en Guwara trainen al wel weer gedeeltelijk mee. Met zijn gehavende selectie kan Advocaat plek 4 overnemen van Heracles. ,,Wij moeten thuis onze punten pakken. De komende vier, vijf wedstrijden – als je ook AZ meeneemt in januari – zijn krakers. Dan weet je gelijk waar je staat.”