Steven Berghuis.
Volledig scherm
Steven Berghuis. © BSR Agency

Hiele: Aanvalslust Rodríguez kan valkuil zijn waar Berghuis op zal azen

Aanhaken of afhaken?PSV en Feyenoord vechten aanstaande zondag in een onderling duel om plek drie en misschien nog wel meer dan dat. De winnaar vindt aansluiting bij Ajax en AZ. Wie haakt aan en wie haakt af? Dagelijks blikken we vooruit met een oud-speler/trainer van beide clubs. Vandaag deel 2: Joop Hiele.

Welke ploeg vindt aansluiting bij de top?
,,Dat is een lastige. Het spel dat Feyenoord op de mat legt is niet goed, maar het zorgt wel voor resultaten. PSV speelt ook niet al te best, maar heeft sinds kort het gevoel van winnen ook weer ondervonden. Ik denk niet dat een van deze twee teams de aansluiting bij de top gaat vinden. Puur omdat het voetballend gewoon niet goed genoeg is. Aan de andere kant is alles mogelijk, dat heeft Advocaat ook wel laten zien bij Feyenoord.” 

Welke speler beslist de wedstrijd?
,,Berghuis verkeert in grootse vorm. Tegenover de linksback van PSV, Ricardo Rodríguez, is de kans aanwezig dat hij de ruimte gaat krijgen om de wedstrijd te beslissen. Rodríguez maakt een solide indruk, maar doet vaak mee met de aanval. Dat kan een valkuil zijn waar Berghuis op zal azen.”

Joop Hiele.
Volledig scherm
Joop Hiele. © Cor Vos/Michel Bierhuizen

Leven de titelkansen nog voor de winnaar?
,,Als sportman moet je dat altijd in je achterhoofd houden, ja. Vooral omdat Ajax in een lastige fase zit waarin niks vanzelf gaat. Wanneer AZ zondag in Amsterdam weet te winnen en de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord ook een winnaar krijgt, komt alles wel heel dicht op elkaar te staan. Dan is de spanning volledig terug. Op dit moment moet PSV zich eerst focussen op plek drie voordat ze verder omhoog kunnen kijken. Feyenoord is iets verder in dat opzicht.”

Wat wordt de uitslag?
,,Ook dat is een lastige. Wat ik weet van Advocaat, is dat hij zijn ploeg taakbewust wil laten spelen. Alle linies moeten goed worden neergezet, om van daaruit te voetballen. Hij wil PSV vanuit de omschakeling pijn doen. Zolang het 0-0 staat, zal het spel enigszins over en weer gaan. Ik denk wel dat als Feyenoord de score opent, PSV een lastige middag tegemoet gaat. Een doelpuntrijk duel gaat het niet worden als je het mij vraagt. Ik voorspel een remise: 1-1.”