Volledig scherm
© AD Sportwereld

Hoe lang kan De Graafschap teren op stunt tegen Feyenoord?

TussenbalansDe eredivisieclubs bereiden zich deze weken voor op de tweede helft van de competitie. Tot de hervatting tellen we dagelijks af met de tussenbalans van alle achttien clubs. We beginnen met de nummer 18, De Graafschap. Later vanavond volgt nummer 17 NAC Breda. 

Tussenbalans

Het is geen verrassing dat het gepromoveerde De Graafschap op de laatste plaats staat. De selectie ontbeert ervaring en leiderschap. Vooral in duels met directe concurrenten zijn te veel punten gemorst. Maar mede dankzij de stunt tegen Feyenoord (2-0) ligt de strijd tegen rechtstreekse degradatie nog open.

Let op hem!

Furdjel Narsingh (30) is een belangrijk wapen in de degradatiestrijd. Als de blessuregevoelige aanvaller fit is, kan hij met zijn snelheid en gave traptechniek het verschil maken. De van Cambuur overgekomen Amsterdammer was betrokken bij vier van de laatste zes doelpunten en lijkt zijn draai steeds beter te vinden.

Volledig scherm
Furdjel Narsingh. © ANP Pro Shots

In & uit

Middenvelder Azor Matusiwa is gehuurd van Ajax. Voor aanval en verdediging wordt ook versterking gezocht. Vincent Vermeij (Heracles) is een optie voor de spitspositie, al wordt ook over de grens gezocht. Om de 25-koppige selectie uit te dunnen komen meerdere overbodige spelers in aanmerking voor verhuur of vertrek.

Klus voor de coach

Trainer Henk de Jong zal nog meer zijn best moeten doen om kalmte en positiviteit uit te stralen. De Friese motivatiekunstenaar moet daarnaast zorgen dat er een vechtmachine staat. De Graafschap kan zich alleen handhaven met strijd en passie. Zeker op de eigen Vijverberg moet het gaan spoken.

Volledig scherm
Henk de Jong. © ANP Pro Shots

Prognose

18de