Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Borst. © AD

Jasper Cillessen is beter dan de keeper van Achilles ’29

ColumnHugo Borst kreeg tijdens Nederland-Portugal een appje van een vriend: ‘Wat hebben wij toch een kutkeeper zeg. Gvd, wat hebben wij een kutkeeper'. De columnist vindt dat die keeper wel wat kritischer naar zichzelf mag kijken. 

Een zondebok zoeken is een natuurlijke reflex. Memphis heeft het al snel gedaan bij mij. Ook zondagavond na de verloren finale tegen de Portugezen stond ik meteen klaar met een priemende vinger. Die wees naar een tweet van journalist en communicatiewetenschapper Bart Frouws. ‘In de 185 interlands van Oranje die Opta heeft geanalyseerd (...) leed niemand zoveel balverlies als Memphis Depay vandaag tegen Portugal (33 keer)’.

  1. LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

    LIVE: 15.000 Leeuwinnen­fans nemen Valencien­nes over, totale Oranjegek­te in Frankrijk

    De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!