Volledig scherm
Jean Paul de Jong. © Foto Ruud Voest

Jean-Paul de Jong nieuwe trainer Roda JC

Jean-Paul is de Jong nieuwe trainer van Roda JC. De 48-jarige Utrechter tekent in Kerkrade voor één seizoen met een optie op nog een jaar.

De Jong wordt bij Roda JC de opvolger van Eric van der Luer, die vorig seizoen het roer overnam van de ontslagen Robert Molenaard. Onder zijn leiding slaagden de Limburgers er niet in om zich te plaatsen voor de play-offs voor promotie. ,,Met De Jong heeft de club een trainer in huis gehaald die de Koempelmentaliteit kent en deze als geen ander weet te waarborgen”, meldt Roda op zijn website.

De Jong speelde veertien seizoen bij FC Utrecht en kwam ook uit Arminia Bielefeld en VfL Osnabrück. Als trainer had hij FC Eindhoven en FC Utrecht onder zijn hoede. Bij die laatste club was hij assistent-en – na het vertrek van Erik ten Hag naar Ajax – hoofdtrainer. Begin vorig seizoen werd hij in Utrecht ontslagen. 

  1. LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

    LIVE: 15.000 Leeuwinnen­fans nemen Valencien­nes over, totale Oranjegek­te in Frankrijk

    De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!