Volledig scherm
Mohammed Ihattaren, hier in duel met Luuk Brouwers, blonk uit in de eerste helft, maar werd in de rust gewisseld. © BSR Agency

Jong PSV pakt met tien man puntje tegen FC Den Bosch

Jong PSV en FC Den Bosch zijn met gelijkspel begonnen aan het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Een vermakelijk duel in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven eindigde in 2-2. Jong PSV speelde na een rode kaart voor aanvoerder Justin de Haas bijna de hele wedstrijd met tien man.

Jong PSV leidde op het moment van de wegzending met 2-1. De Haas probeerde een tegenstoot te verijdelen, maar nam teveel risico en nam naast de bal ook de doorgebroken Ryan Trotman mee. Scheidsrechter Bos kon weinig anders doen dan hem uit het veld sturen en een vrije trap aan FC Den Bosch toekennen, waaruit de blauwhemden via Danny Verbeek wisten te scoren.

Dat had Abdulssamed Abdullahi in de eerste helft ook al fraai gedaan, waarna Jong PSV via Mohamed Ihattaren het commando overnam. De aanvallende middenvelder maakte een schitterende gelijkmaker en kon na een uitstekende actie van Toni Lato ook de voorsprong voor Jong PSV binnenwerken. 

Ihattaren en Jordan Teze werden in de rust gewisseld en spelen donderdag mogelijk een rol bij PSV-FK Haugesund. Aangezien Hirving Lozano op het punt staat om een transfer te maken, lonkt voor Ihattaren in ieder geval speeltijd.

Ook het andere duel in de eerste divisie leverde maandag geen winnaar op. Jong AZ en Telstar bleven in Wijdewormer, waar naar uitgeweken moest worden door het deels instorten van het dak van het AFAS Stadion, steken op 0-0.

Volledig scherm
Doelpuntenmaker Abdulsamed Abdullahi achtervolgt Joel Piroe van Jong PSV. © BSR Agency