Volledig scherm
Kakhi Jordania © BSR/SOCCRATES

Jordania krijgt géén toestemming voor overname FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft vanavond gehoord dat de overname van de aandelen door Kakhi Jordania definitief niet is goedgekeurd. De eerstedivisionist was na een eerdere negatieve uitspraak van de licentiecommissie op verzoek van de Georgiër in beroep gegaan, maar heeft nul op het rekest gekregen.

Volgens de beroepscommissie kan Jordania de herkomst van de financiële middelen onvoldoende aantonen. Hierdoor voorziet de beroepscommissie integriteitsrisico’s.

De uitspraak van de beroepscommissie is bindend. Tegen het besluit is geen beroep mogelijk. Kakhi Jordania kan op persoonlijke titel een bodemprocedure starten bij de burgerrechter. Of hij dit ook daadwerkelijk gaat doen, is bij FC Den Bosch op dit moment niet bekend.

Volledig scherm
© BSR Agency

,,De opluchting dat er eindelijk duidelijkheid is, is voelbaar. Maar de teleurstelling over de beslissing overheerst. Het proces hield de laatste maanden iedereen gegijzeld. Door het uitblijven van een beslissing over het verkooptraject en het schimmenspel dat volgde met onderzoek na onderzoek, zijn club en supporters in een vacuüm terecht gekomen. Het was een hele moeilijke periode”, zegt Jan-Hein Schouten, voorzitter van de raad van commissarissen van FC Den Bosch.

FC Den Bosch, dat al enige tijd in financiële moeilijkheden verkeert, heeft van de licentiecommissie van de KNVB nu uitstel gekregen tot 26 augustus om de begroting voor het komende voetbalseizoen rond te maken.

Volledig scherm
© BSR Agency