Volledig scherm
© REUTERS

Kassa rinkelt bij Oranje in aanloop naar finale Nations League

De Nations League brengt het Nederlands elftal niet alleen sportief succes. Oranje heeft al 9 miljoen euro verdiend in de nieuwe competitie voor landenteams van de UEFA. Daar komt nog 1,5 miljoen euro bij als het team van bondscoach Ronald Koeman zondag de eindstrijd tegen Portugal in Estádio do Dragão van FC Porto wint.

Alle twaalf deelnemers aan de hoogste divisie van het nieuwe toernooi kregen al 2,25 miljoen euro. Het Nederlands elftal verdubbelde die premie door als eerste te eindigen in een groep met Frankrijk en Duitsland. De zege van donderdag op Engeland in de halve finales (3-1) was goed voor 4,5 miljoen euro. De winnaar van de eerste editie van de Nations League krijgt ook een zilveren beker van 72 centimeter hoog.

Oefensessie

Op jacht naar die beker werkte Oranje vandaag een ontspannen oefensessie achter gesloten deuren af op het trainingscomplex van SC Braga. Koeman heeft de beschikking over al zijn 23 internationals. Hij ontziet zijn basisspelers van de halve eindstrijd tegen Engeland (3-1) een beetje. Zij mogen een aangepast programma volgen.

Oranje moest diep gaan om Engeland na verlenging te bedwingen. Wat dat betreft lijkt Portugal in het voordeel. De Europees kampioen heeft een dag meer rust, na de gewonnen halve eindstrijd van woensdag tegen Zwitserland (3-1). Het Nederlands elftal traint morgen vanaf 17.45 uur Nederlandse tijd nog in Estádio do Dragão, waar zondag ook de finale wordt afgewerkt. Koeman geeft na die oefensessie een persconferentie.