Eersteklasser VV Sliedrecht zou het na de knappe zege op Noordwijk in in de eerste ronde van de KNVB Beker gaan opnemen tegen IJsselmeervogels uit de Tweede Divisie.
Volledig scherm
Eersteklasser VV Sliedrecht zou het na de knappe zege op Noordwijk in in de eerste ronde van de KNVB Beker gaan opnemen tegen IJsselmeervogels uit de Tweede Divisie. © Orange Pictures

KNVB-beker verder zonder amateurclubs: Vitesse en NEC zonder te spelen door, TEC en DTS'35 lopen 10.000 euro mis

Sportieve en financiële stropHet KNVB-bekertoernooi wordt voortgezet zonder amateurclubs. Dat heeft directeur Jan Dirk van der Zee vanavond gezegd in het radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken. TEC Tiel en DTS’35 uit Ede lopen zo een bonus van 10.000 euro mis. De profclubs NEC en Vitesse zijn zonder te spelen een ronde verder. 

  1. KNVB-directeur Van der Zee luidt noodklok: ‘Het is 2 voor 12 voor het amateurvoetbal’

    KNVB-directeur Van der Zee luidt noodklok: ‘Het is 2 voor 12 voor het amateur­voet­bal’

    KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee heeft teleurgesteld gereageerd op de lichte versoepeling van de coronamaatregelen door het kabinet. Er mag weer gezamenlijk op 1,5 meter van elkaar door vier personen worden gesport, in plaats van twee, maar het verbod op trainen in een groter groepsverband en ook het spelen van onderlinge oefenwedstrijden blijft voor volwassenen nog altijd van kracht.