Volledig scherm
Keeper Drommel van FC Twente. © ANP

KNVB verbiedt doelman Drommel in actie te komen voor Twente

ENSCHEDE - Doelman Joël Drommel mag van de KNVB deze interlandperiode niet spelen voor FC Twente. Daar heeft de voetbalbond FC Twente schriftelijk van op de hoogte gebracht.

Drommel bedankte dinsdag voor Jong Oranje nadat hij te horen kreeg dat hij derde doelman was. Drommel keerde terug naar zijn club in de veronderstelling dat hij zaterdag tegen TOP Oss in actie kon komen. 

Maar volgens de regels van de internationale voetbalbond FIFA moet een speler aan een oproep van zijn land gehoor geven. Daarom mag Drommel van de KNVB van 3 tot en met 16 september niet voor Twente in actie komen in de eerste divisie. Hij mist de duels tegen Oss en FC Dordrecht.

In tegenstelling tot de eredivisie gaat de eerste divisie wel gewoon door tijdens interlandperiodes. Daardoor missen clubs als FC Twente, Sparta Rotterdam, Roda JC en NEC tijdens die competitieduels (jeugd)internationals. Die moeten de clubs verplicht afstaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.