Volledig scherm
Ajax bereikte gisteren de halve finale van de Champions League. © BSR Agency

KNVB werkt door Europees succes Ajax aan noodplan: wedstrijd tegen de Graafschap week later

DOETINCHEM - Alle achttien eredivisieclubs komen morgen in Zeist bij elkaar om het voorstel te bespreken om het hele competitieschema een week op te schuiven. Dit om Ajax tegemoet te komen rond de halve finales van de Champions League. De Amsterdammers plaatsten zich daar dinsdagavond voor. Voor De Graafschap is dit groot nieuws: zij hoeven nu niet drie wedstrijden in één week te spelen.

De bond wilde omwille van Ajax afwijken van het speelschema door de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax te verplaatsen van de zondag naar vrijdag. Dat alternatief is echter ook geen optie, omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd rond de wedstrijd vanwege evenementen rond Koningsnacht –en dag. Daardoor hoopt de bond het speelschema van de 33ste speelronde een week op te schuiven. 

Aanvankelijk ging de KNVB er bij de totstandkoming van het speelschema vanuit dat het geen Nederlandse club zou lukken om de halve finales van de Champions League te halen. De laatste twee speeldagen waren daardoor gepland rond de speeldata van de Champions League. Die laatste speeldagen wil de voetbalbond altijd tegelijkertijd laten spelen vanwege het belang van de duels. 

Op zondag 12 en zondag 19 zouden dan de laatste twee speeldagen worden afgewerkt. Ajax zou zo een week de tijd hebben om toe te leven naar het eerste duel in de halve finale van de Champions League.

De bekerfinale gaat wel gewoon door. Ajax speelt die finale op 5 mei in de Kuip tegen Willem II maar weet inmiddels dat het hoogstwaarschijnlijk drie dagen na die bekerfinale al de return van de halve finale van de Champions League moet spelen.

  1. LIVE: Doelpuntenmaker Nijland gewisseld bij De Graafschap
    LIVE

    LIVE: Doelpunten­ma­ker Nijland gewisseld bij De Graafschap

    DOETINCHEM - De Graafschap ontvangt vanavond (aftrap 20.00 uur) FC Volendam op de Vijverberg. De Superboeren hebben na twee wedstrijden in de Eerste Divisie de volle buit gepakt. Youssef El Jebli ontbreekt vanavond bij De Graafschap. De aanvallende middenvelder - dit seizoen al goed voor twee treffers - staat op het punt te vertrekken. Trainer Mike Snoei gunt Stef Nijland zijn eerste basisplaats van het seizoen. Mis niets in het liveblog.