Ronald Koeman.
Volledig scherm
Ronald Koeman. © AP

Koeman baalt van loslippigheid Hoogma over Barça-clausule

Ronald Koeman was niet te spreken over de onthulling van KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma dat de de coach de bondscoach van Oranje Zeist mag verlaten als Barcelona zich meldt. Dat zei Koeman vanmorgen in het FOX Sports-programma ‘Goedemorgen Eredivisie'. 

Nico-Jan Hoogma.
Volledig scherm
Nico-Jan Hoogma. © ANP

,,Het was ongelukkig om dat te vertellen‘’, zegt Koeman. ,,Dat hoort niet zo en daar heb ik het wel even over gehad met hem. Je geeft ergens voeding aan iets wat niet interessant is. Het was een slip of the tongue, want hij dacht dat iedereen het wist.” Inmiddels is de boosheid bij Koeman over de uitspraken van Hoogma verdwenen. “Zand erover.”

Dat Koeman eerder niet de waarheid vertelde over zijn clausule met FC Barcelona, noemt hij nu ‘een leugentje om bestwil'.  ,,Ik zou dat zo weer doen. Er wordt zoveel onzin verteld op tv, waarom mag ik dat niet ook eens een keer doen? Ik ben redelijk open en eerlijk en af en toe kies ik ervoor om ergens geen duidelijkheid over te geven.”

Koeman zei vanmorgen sowieso niet op korte termijn naar FC Barcelona te vertrekken. ,,Het gaat alleen om een moment ná het EK. Ik ga nu niet weg, dat is honderd procent zeker. Het gaat ook alleen om Barcelona, voor geen andere club ga ik weg als bondscoach.”

  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.