Mohammed Ihattaren.
Volledig scherm
Mohammed Ihattaren. © Getty Images

Koeman: Kans aanwezig dat Ihattaren al snel bij Oranje zit

De kans dat Mohamed Ihattaren al de komende EK-kwalificatie-interlands tegen Noord-Ierland (16 november) en Estland (19 november) bij de selectie van Ronald Koeman zit, is groot. Dat vertelde hij zondag in het programma ‘Goedemorgen eredivisie’ van FOX Sports.

,,Ik heb na dit weekeinde contact met hem. Hij wilde de afgelopen periode bij zijn vader zijn. Ik wil weten hoe hij er nu naar kijkt. Als hij zegt dat hij nog rust nodig heeft om alles te verwerken nodig ik hem voor de interlands in maart uit. Anders is er een mogelijkheid dat hij er nu bijkomt.”

De 17-jarige Ihattaren maakt geen deel uit van de voorselectie van Oranje voor de laatste twee interlands in de EK-kwalificatie. Het grote talent van PSV liet pas afgelopen vrijdag weten dat hij zijn interlandloopbaan niet bij Marokko maar met het Nederlands elftal wil beleven. De middenvelder twijfelde de afgelopen maanden en stelde zijn keuze uit omdat hij veel tijd wilde doorbrengen met zijn ernstige zieke vader, die inmiddels is overleden. 

Koeman maakt vrijdag zijn definitieve selectie voor de interlands tegen Noord-Ierland (16 november) en Estland (19 november) bekend. De bondscoach is blij met de keuze van Ihattaren voor Oranje en bedankte zijn club PSV voor alle inspanningen. ,,Eindelijk heeft er iemand voor ons gekozen”, zei Koeman. ,,We hebben best veel contact gehad met zijn broers. Vrijdagmorgen kregen we het mooie nieuws, toen ik in Eindhoven was. We hebben echt ;laten merken dat we in hem een groot talent zien.”

De in Nederland geboren Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi kozen de afgelopen jaren voor een interlandcarrière bij Marokko. Sergiño Dest, geboren en getogen in Almere, liet afgelopen week weten dat hij voor de Verenigde Staten blijft uitkomen. ,,Dest heeft met zijn keuze voor de VS zijn gevoel gevolgd, mede ingegeven door zijn familie.”