Volledig scherm
© AP

Koeman kritisch over ‘onnauwkeurig spel’

Ronald Koeman was na de 1-0 nederlaag tegen Portugal kritisch op zijn eigen ploeg. ,,Waren onnauwkeurig. Soms werd de lange bal gezocht, maar dat kon helemaal niet. We hadden meer balvast moeten zijn en op de juiste moment moeten inspelen”, aldus de bondscoach bij de NOS. 

Koeman vond dat Portugal beter verdedigde dan Engeland, de tegenstander van Oranje in de halve finale van de Nations League. ,,De Portugezen zakten goed in. En dan moet je top zijn, maar dat waren we niet. Dat kan meerdere oorzaken hebben, dat we misschien niet fris waren.”

Koeman miste sluwheid bij zijn spelers. ,,Dumfries die bijvoorbeeld een duw krijgt en dan niet gaat liggen, maar de bal toch terugkopt. De bal komt dan bij Portugal terecht.”

Ondanks de nederlaag is de bondscoach trots op zijn spelers. ,,We kwamen van ver. Verdedigend staat het goed, op middenveld hebben we veel keuze, maar ik hoop dat het voorin beter zal gaan. In de Nations League hebben we tegen de sterkste Europese landen gespeeld zoals Frankrijk, Duitsland, Engeland en Portugal. Alleen Spanje hebben we niet getroffen. België? Ik denk dat wij niet onder doen voor België.”

Bekijk hier de samenvatting:

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

    LIVE: 15.000 Leeuwinnen­fans nemen Valencien­nes over, totale Oranjegek­te in Frankrijk

    De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!