Koeman: Spelen tegen Duitsland moeilijker dan tegen Frankrijk

VideoHet Nederlands elftal heeft morgen tegen Duitsland genoeg aan een gelijkspel. Bondscoach Ronald Koeman gaat echter voor de zege. ,,De mentaliteit moet zijn om te winnen. En als dat niet lukt, moet je proberen om niet te verliezen. We gaan proberen om te voetballen en zelf kansen te creëren”, aldus Koeman tijdens een persconferentie. 

Koeman verwacht geen eenvoudige wedstrijd tegen Duitsland. ,,Het is moeilijker om tegen Duitsland te spelen dan tegen Frankrijk, omdat Duitsland minder afwachtend speelt. Daar moet je op voorbereid zijn. Bovendien vond ik Duitsland tegen Frankrijk de betere ploeg.  In fases van de wedstrijd tegen ons was Duitsland de betere ploeg. Dus ik denk niet dat het reëel is dat we favoriet zijn.”

Hoewel Duitsland na de 2-0 zege van Oranje op Frankrijk uit de hoogste divisie van de Nations League is gedegradeerd, is er volgens de bondscoach geen reden tot paniek bij de Duitsers. ,,Kijk naar de Nations League. Het had tegen Frankrijk en tegen ons heel anders kunnen aflopen. En kijk hoe Duitsland het deed tegen Rusland.”

De Nations League is volgens Koeman ‘enorm aantrekkelijk’. ,,Het is anders dan oefenwedstrijden. Voor een team in ontwikkeling, zoals wij, is het ook geweldig om in zo’n zware poule te zitten. Het leeft ook in de groep, we willen dit toernooi graag winnen. ”

Koeman is niet van plan om tegen Duitsland veel te wijzigen. ,,Ik ga wel met de spelers praten en luisteren naar de medische staf hoe iedereen ervoor staat ten opzichte van vrijdag. We gaan dan een elftal formeren dat fysiek en mentaal klaar is om de strijd met Duitsland aan te gaan.’’

Poll

Wat verwacht jij van Duitsland-Nederland?

  • Zege Duitsland (20%)
  • Zege Nederland (40%)
  • Gelijkspel (40%)
25553 stemmen

Sympathie

De ploeg van Koeman straalt weer plezier uit. De bondscoach benadrukt dat niet alleen de sportieve resultaten daarvoor zorgen. ,,We hebben vrijdag allemaal de beelden gezien van dat dansende jongetje bij ons volkslied en van Virgil van Dijk, die zijn trainingsjack om de schouders legt van het meisje voor hem dat het zo koud had. Daar win je ook veel sympathie mee. Ik wil niet zeggen dat iedereen daarom graag naar ons kijkt, maar het gaat wel samen. We beseffen allemaal dat we daarin een rol vervullen. En als je dan ook nog zo’n wedstrijd speelt, krijg je nog meer sympathie denk ik.’’

Hoe blij Koeman ook was met de overwinning tegen Frankrijk: het EK is nog niet bereikt. ,,We zijn pas bezig met deze groep en deze staf.  Er is genoeg te doen om beter te worden.”

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie