Volledig scherm
Tom Beugelsdijk, eerder deze voorbereiding in actie tegen Laakkwartier. © Angelo Blankespoor

Late afzegging PAOK schopt voorbereiding ADO in de war

Dat PAOK Saloniki de oefenwedstrijd van zaterdag in Honselersdijk met ADO heeft afgezegd, zit de Hagenaars dwars.

Volledig scherm
coach *Alfons Groenendijk* of ADO Den Haag © Angelo Blankespoor

Door Yorick Groeneweg

PAOK was de afgelopen weken in Nederland op trainingskamp, maar is inmiddels terug in Thessaloniki. De selectie van de Griekse kampioen en bekerhouder zou speciaal voor het oefenduel naar Nederland terugvliegen, maar dat ziet Abel Ferreira niet zitten. De Portugees heeft sinds begin deze maand de leiding, nadat trainer Razvan Lucescu pardoes naar Al-Hilal in Saudi-Arabië vertrok.

Het ADO-management overwoog even een rechtszaak tegen PAOK. Die komt er niet, ook omdat de Griekse club toch niet meer tijdig in Nederland zou zijn. ADO kampt door de afzegging met een gat in de voorbereiding. De eerstvolgende en vooralsnog laatste wedstrijd in de oefencampagne is volgende week vrijdag in Honselersdijk tegen de Belgische tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven.

De technische staf van ADO zit voor dit weekeinde nog met de handen in het haar, vooral omdat de agenda’s van de in Nederland verblijvende profclubs vol lijken. Nog iets vinden voor zaterdag is wel heel kort dag, terwijl op zondag de open dag is. De Hagenaars hopen nu voor maandag een alternatief te kunnen vinden.

Twee weken voor de start van de competitie heeft de ploeg van trainer Fons Groenendijk pas één serieuze oefenwedstrijd in de benen, tijdens het trainingskamp in Zeeland achter gesloten deuren tegen Kortrijk. Tegen de nummer 8 van België bleef het 0-0. Daarvoor waren Serooskerke (0-5), Laakkwartier (0-10), Scheveningen (0-2) en Honselersdijk (1-8) de opponenten.