Volledig scherm
Sarina Wiegman en Danique Kerkdijk (rechts). © BSR Agency

Leeuwinnen in vol Gelredome: ‘Aan ons er een feest van te maken’

Nederland-SloveniëOp weg naar het EK in 2021 staat er op de Leeuwinnen nog altijd geen maat. De vice-wereldkampioen dendert op zevenmijlslaarzen door de groepsfase en kan vandaag in de Gelredome in Arnhem tegen Slovenië al bijna de tickets boeken.

Bondscoach Sarina Wiegman is niet bang dat de internationals de opponent onderschatten. ,,In Slovenië speelden we een van onze mindere wedstrijden, al wonnen we wel met 2-4. We krijgen morgen een kans om te laten zien dat het verschil tussen Nederland en Slovenië er wel degelijk is”, zei Wiegman gistermiddag op de persconferentie.

Quote

We zitten in onze groep natuurlijk op rozen.

Sarina Wiegman

,,Die eerste wedstrijd was de aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan om te kijken hoe we het beter kunnen doen. We leden veel balverlies en de veldbezetting was niet goed, waardoor we Slovenië in de kaart speelden. De ploeg heeft veel diepgang en speelsters die goed kunnen counteren. We willen nu laten zien dat het verschil tussen Nederland en Slovenië er wel degelijk is”, keek ze vooruit op het duel van dinsdag in de Gelredome in Arnhem.

Stand Groep A
1. Nederland 5-15 (24-2)
2. Slovenië 4-6 (13-6)
3. Rusland 3-6 (5-2)
4. Kosovo 3-6 (4-6)
5. Estland 4-1 (1-13)
6. Turkije 5-1 (1-19)

Wiegman waakt dan ook voor onderschatting, maar ze is niet bang dat de gelouterde Leeuwinnen zich in Slovenië zullen verslikken. ,,We zitten in onze groep natuurlijk op rozen en dan lijkt het alsof de resultaten vanzelfsprekend zijn, maar we moeten hard blijven werken. Ook tegen Turkije werkten we er keihard voor. Gelukkig is er heel weinig nonchalance in de groep.” 

Ook aanvoerster Sari van Veenendaal wijst erop dat de ploeg zichzelf de motivatie oplegt om goede wedstrijden te blijven spelen. ,,We willen niet alleen winnen, we willen ook ons spel verbeteren.”

Wat de spelers van Vitesse niet lukt, daar zijn de speelsters van Oranje wel in geslaagd. Voor de wedstrijd vanavond in het Gelredome tegen Slovenië moeten de zwarte doeken op de lange zijde van het stadion worden verwijderd. Voor de wedstrijd zijn namelijk ruim 24.000 van de 27.000 kaarten verkocht. De doeken liggen er tijdens thuiswedstrijden van Vitesse om het stadion minder leeg te doen lijken. ,,Het blijft bijzonder en we blijven er dan ook van genieten", zei Wiegman. ,,Onze wedstrijden worden vaak bezocht door gezinnen met jonge kinderen. Als je dan ook morgen 24.000 mensen naar het stadion krijgt, is dat fantastisch. Het is een enorme boost voor ons om er een extra feest van te maken.”

Voor het duel met Slovenië is Lineth Beerensteyn teruggekeerd in de selectie. Dat betekent dat de bondscoach van de selectie van 24 speelsters er een van het speelformulier moet halen. ,,Dat beslis ik na de laatste training”, zei ze.

Volledig scherm
Bondscoach Sarina Wiegman. © ANP