Volledig scherm
Navarone Foor (links) is blij met het doelpunt van Bryan Linssen. © VI Images
4
EINDE
2
  • Tim Matavz 59'
  • Bryan Linssen 81' 83'
  • Matúš Bero 90'+1'
  • Mark Diemers 25'
  • Martin Angha 62'

Linssen dirigeert Vitesse naar winst in Airbornewedstrijd

ARNHEM - Bryan Linssen heeft een armetierig Vitesse naar de winst geleid in de Airbornewedstrijd. Aan de hand van de aanvaller won de Arnhemse club zaterdagavond met 4-2 van Fortuna Sittard. De Limburgse equipe zakte in de slotfase door de hoeven in GelreDome.

Vitesse-coach Leonid Sloetski startte de Airbornewedstrijd in de vaste samenstelling. In een decor vol sfeer, met een mooi eerbetoon aan de oorlogsveteranen, werd eerst een minuut stilte gehouden voor Fernando Ricksen. De oud-international overleed woensdag op 43-jarige leeftijd aan de spierziekte ALS. Na twee minuten speeltijd volgde een luid applaus voor de Limburgse clubicoon.

Vol huis

De fraaie ambiance, met een vol huis, stak Vitesse niet in vuur en vlam. De formatie van Sloetski begon in wandeltempo aan het duel. Fortuna presenteerde daarvoor na 25 minuten ook de rekening. Mark Diemers kreeg alle tijd om de hoek uit te zoeken. Op zijn gekrulde bal had doelman Remko Pasveer geen antwoord: 0-1.

Vitesse zette na rust wel aan. Linssen eiste daarbij de hoofdrol voor zich op. De aanvaller testte doelman Alexei Koselev al snel met een hard schot. De Arnhemse club kreeg zo de geest.

Na 59 minuten volgde de gelijkmaker. Oussama Tannane vond met een prachtige dieptepass Tim Matavz. De Sloveen was tot dan toe onzichtbaar, maar rondde alleen voor Koselev beheerst af: 1-1.

Ongehinderd inkoppen

Fortuna had nog wel een antwoord op die treffer. Martin Angha kon op aangeven van Diemers na 62 minuten ongehinderd inkoppen. Pasveer was op de doellijn kansloos: 1-2.

Daarna sloeg Linssen toe. Met zijn specialiteit: de kopbal. Na 81 minuten was de aanvaller het eindstation bij een hoekschop van Tannane. En na 84 minuten kopte de Limburger weer heerlijk raak. De zwak acterende Arnhemse equipe stond zo op voorsprong: 3-2.

Slotakkoord

En de marge werd uiteindelijk nog groter. Linssen zette niet het slotakkoord in de Airbornewedstrijd. Bero, die in de tweede helft nog op de paal kopte, schoot in de extra tijd de 4-2 binnen.

Vitesse vond zich zo, op zaterdagavond, terug als koploper in de eredivisie. Maar die cijfers konden een ronduit zwak optreden niet verbloemen.

Vitesse-Fortuna Sittard 4-2 (0-1)

25. Diemers 0-1, 59. Matavz 1-1, 62. Angha 1-2, 81. Linssen 2-2, 84. Linssen 3-2, 90. Bero 4-2

Gele kaarten: Grot, Lelieveld, Doekhi, Matavz (Vitesse), Diemers (Fortuna Sittard)

Vitesse: Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark (70. Foor); Tannane, Bazoer, Bero, Grot (46. Dicko); Matavz (90. Buitink), Linssen.

Fortuna Sittard: Koselev; Amiot, Ninaj, Angha (90. Harries), Cox; Passlack,Tekie (85. Zeka), Smeets, Diemers; Sambou (82. Karjalainen), Ciss.

Bekijk hier de samenvatting van Vitesse - Fortuna Sittard (Premium)