LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters  in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!

De supporters kwamen samen in de fanzone op het Place d’Armes, in het centrum van Valenciennes. De omliggende terrassen kleurden ook volledig oranje. Net als dinsdag bij de eerste WK-wedstrijd in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland (1-0) bestaat de fanschare vooral uit jonge meiden en gezinnen. De KNVB verwacht dat tussen de 15.000 en 20.000 Nederlanders naar Valenciennes komen.

Nederlandse agenten houden op het Place d’Armes ook een oogje in het zeil. Vanwege de grote hoeveelheid Nederlandse fans zijn ze ingeschakeld om hun Franse collega’s te helpen.

Oranjemars

Het stadion van Valenciennes biedt plaats aan 25.000 toeschouwers en is in principe uitverkocht.Het Stade du Hainaut ligt in een woonwijk, iets buiten het centrum van Valenciennes. 

Alle toegangswegen zijn geblokkeerd. Het is voor de Nederlandse fans dan ook niet mogelijk om in de buurt van het stadion te parkeren. Ze kunnen alleen lopend gaan of de tram nemen.

Liveblog onder de foto

Volledig scherm
Oranjegekte in Valenciennes © AFP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland
    Video

    Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland

    Ronald Koeman maakte vanmiddag een bij vlagen kribbige indruk bij de persconferentie voor het laatste EK-kwalificatieduel van morgenavond in Amsterdam tegen Estland. De bondscoach baalde van het sentiment dat leefde in Nederland, nadat Oranje zich zaterdag in Belfast tegen Noord-Ierland plaatste voor het EK. ,,Het gevoel in Nederland was veel te negatief”, doelde Koeman onder meer op de column van Willem van Hanegem op deze site.