Louis van Gaal over wegvallen Frenkie de Jong en Depay: ‘Ik houd voor hen plek vrij in WK-selectie’

Een dag voordat Oranje de groepsfase van de Nations League afsluit tegen België, blikten Louis van Gaal en aanvoerder Virgil van Dijk vooruit op de ontmoeting. De bondscoach was vooral jaloers op zijn collega van België, die met Thibaut Courtois over een ‘keeper van niveau beschikt’. Ook stak hij de geblesseerden Frenkie de Jong en Memphis Depay ‘een hart onder de riem'.

6 reacties

 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Kan dit jaar wel eens een hele mooie kerst worden!
 • Mark Pier

  2 maanden geleden
  Nee idd F.H Wouters, die Rudiger van der "Manschaft" ziet er ook niet uit als een Duitser! Maar zeg eens eerlijk, gaat u wel juichen als Depay op aangeven van Bergwijn de winnende maakt in de laatste minuut van de finale?
 • Theo Binnendijk

  2 maanden geleden
  @F.H. Wouters, pas een beetje op uw woorden, Nederlanders zijn alle inwoners van Nederland met een Nederlands paspoort. Doet er niet toe waar hun ouders vandaan kwamen.
 • Cor Hafner

  2 maanden geleden
  hoop dat deze kwal, er al in de groepsfase er al uitvliegt.
 • F.H Wouters

  2 maanden geleden
  Ik zou ze sowieso niet meenemen. Doen alsof ze geblesseerd zijn en de volgende wedstrijd voor hun club gewoon spelen alsof er niets aan de hand is. Trouwens, ik vind het geen origineel Nederlands elftal; het is een gemengd elftal met spelers die van huis uit geen echte Nederlandse roots hebben. Neem Memphis Depay hier geboren maar heeft Ghanese roots. En zo zijn er wel meer voorbeelden. Zo speelt er toch geen Nederlander in 'der Manschaft' of bij het Franse of het Spaanse nationale elftal?