Donyell Malen met de door hem begeerde wedstrijdbal.
Volledig scherm
Donyell Malen met de door hem begeerde wedstrijdbal. © BSR Agency

Malen geeft wedstrijdbal mooi plaatsje: ‘Dit is iets om heel trots op te zijn’

Donyell Malen weet nog niet precies wat hij met de wedstrijdbal die hij vijf keer in het doel van Vitesse schoot, gaat doen. Maar de bal krijgt wel een mooi plaatsje. ,,Ik had hem toevallig aan mijn voet toen de scheids affloot. Dan neem ik hem wel mee naar huis, ja”, zei de uitblinker grijnzend. 

Vijf keer scoren in één wedstrijd. Het is ongekend. In de historie gingen Coen Dillen (in 1959) en Bert Theunissen (in 1964) de huidige aanvaller van PSV voor. Toch was het voor Malen ook weer niet helemaal nieuw.

,,In de jeugd heb ik het weleens gedaan, in de D2 ofzo. Toen heb ik er nog meer dan vijf gemaakt”, glunderde Malen. Natuurlijk vond hij deze vijfklapper wel de mooiste. En vooral de eerste goal.

,,Dat was de mooiste, daar hebben we ook op getraind. Dat-ie er dan ook zo in gaat, is dat alleen maar mooi”, zei Malen, die ook twee strafschoppen benutte. 

Jongensboek

Het jongensboek van Malen kan zo langzamerhand geschreven gaan worden, nadat hij vorige week ook al zijn debuut maakte voor Oranje. En hoe: ook toen scoorde de PSV’er, maar dan tegen Duitsland.

Wat nou mooier was? De wedstrijdbal tegen Vitesse of zijn eerste shirt van Oranje? ,,Ik denk dat beide momenten heel mooi zijn. Het Nederlands elftal is iets waar je als jong jongetje van droomt. Maar dit is ook iets wat heel erg mooi is.”