Volledig scherm
Eric Meijers gaat per direct van VVSB naar Spakenburg. © David van Haren

Meijers volgt De Wolf op bij Spakenburg

Eric Meijers maakt per direct de overstap van VVSB naar Spakenburg, waar John de Wolf onlangs vertrok om aan de slag te gaan als assistent van Dick Advocaat bij Feyenoord. De 56-jarige coach uit Nijmegen werd landelijk bekend na zijn uitspattingen in de documentaire Voetbal is oorlog over het degradatiejaar met Achilles’29. 

De 56-jarige Meijers werkt sinds 1992 als trainer in het amateurvoetbal. Van 2002 tot 2012 was hij enorm succesvol met Achilles’29 uit Groesbeek, waarna hij bij Helmond Sport een kans kreeg in het profvoetbal. In 2015 keerde Meijers terug naar Achilles’29, dat inmiddels was toegetreden tot de Eerste Divisie. Begin november 2018 ging Meijers, na een roerige periode met landelijke media-aandacht, aan de slag bij VVSB. Hij kon de club uit Noordwijkerhout niet behoeden voor degradatie, maar dit seizoen werd de weg omhoog weer ingezet. Meijers laat VVSB achter als nummer zes in de Derde Divisie zaterdag. Spakenburg staat na elf wedstrijden op een dertiende plaats in de Tweede Divisie. 

Na het vertrek van De Wolf verloor Spakenburg eerst met 5-0 van laagvlieger Scheveningen, maar afgelopen zaterdag was er een knappe 4-2 zege op Katwijk. Komende zaterdag speelt Spakenburg thuis tegen Excelsior Maassluis, maar Meijers zal maandag pas beginnen. 

,,Eric Meijers stond hoog op onze verlanglijst om volgend seizoen trainer te worden. Door het plotselinge vertrek van John de Wolf, hebben we met VVSB contact opgenomen of het ook mogelijk zou zijn om Meijers per direct te laten overstappen naar SV Spakenburg. VVSB heeft zich daarbij zeer coulant en meewerkend opgesteld, wat we zeer waarderen”, aldus de Technische Commissie van Spakenburg.