Volledig scherm
Ahmad Mendes Moreira haalt zijn gram op de aanhang van FC Den Bosch. © BSR Agency

Memphis wordt ‘ziek van racisme’ op tribunes

Memphis Depay wordt ziek van het racisme op tribunes. De aanvaller van Oranje reageerde vanmiddag op Twitter op de gebeurtenissen bij FC Den Bosch – Excelsior. Dat duel werd gestaakt omdat Ahmad Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde.

Memphis sprak zijn afschuw uit over het zien van de beelden van de emotionele Excelsior-aanvaller en vraagt zich af wat de KNVB en UEFA aan het racisme in stadions gaat doen. ,,Vooral met het oog op het komende EK.’’

Memphis krijgt bijval van de KNVB. ,,In het voetbal is er geen plaats voor racisme. Helaas is racisme een maatschappelijk probleem dat ook in het voetbal soms de kop opsteekt. Dit staat haaks op wat we willen met sport: mensen verbinden. Daarom treden we keihard op tegen racisme.”

Het is nog niet duidelijk welke maatregelen de KNVB gaat nemen tegen FC Den Bosch. De bond sprak steun uit voor arbiter Gerrets, die het duel tijd stillegde. ,,Ons protocol voor spreekkoren is zondagmiddag op correcte wijze gehanteerd. Er wordt nu samen met de club gekeken hoe de daders kunnen worden opgespoord en aangepakt.”

Van Dongen

Ook Merel van Dongen reageerde verbolgen op het racisme in Den Bosch. Vooral de reactie van trainer Erik van der Ven valt in slechte aarde bij de international. ,,Je hebt maar een kans voor een eerste reactie.Je bent de leider van een groep jongens die naar hun trainer kijkt hoe hij reageert op zo’n situatie. De jeugd die hetzelfde doet. Je bent een voorbeeld. Je had kunnen inspireren maar kiest voor deze reactie. Wat. Een. Gemiste. Kans”, schrijft Van Dongen op Twitter.

  1. LIVE | Branderhorst brengt twee keer redding voor NEC in Rotterdam
    LIVE

    LIVE | Brander­horst brengt twee keer redding voor NEC in Rotterdam

    ROTTERDAM – In de voorlaatste wedstrijd van de tweede periode van de eerste divisie moet NEC winnen van Excelsior om aansluiting te houden bij koploper in de periodestand FC Volendam. Het verschil bedraagt twee punten (17 om 19). Cambuur staat tweede met 18 punten, de Nijmegenaren op de derde plaats. Een goed resultaat in Rotterdam is dus van groot belang voor NEC. De wedstrijd (aftrap 20.00 uur) is via het liveblog te volgen.