Joey Veerman na de gelijkmaker.
Volledig scherm
Joey Veerman na de gelijkmaker. © ANP Sport
1
EINDE
1
  • Joey Veerman 56'
  • Cyriel Dessers 54'

Middenmoters Heerenveen en Heracles schieten weinig op met een punt

Heerenveen is er niet in geslaagd om te winnen van Heracles Almelo. De thuisploeg had de grootste kansen om er met de winst vandoor te gaan, maar slaagde er niet in om in het laatste halfuur te scoren. Het duel eindigde in 1-1. 

Vlak voor rust kreeg Heerenveen de grootste kans om op voorsprong te komen. Na hands van Cyriel Dessers mocht Hicham Faik vanaf elf meter aanleggen, maar de prima keepende Janis Blaswich bracht redding. De Duitse doelman had daarvoor ook al Mitchell van Bergen en Chidera Ejuke van scoren af gehouden. De Friezen traden aan zonder de geblesseerde clubtopscorer Jens Odgaard. De Deense spits, goed voor zeven doelpunten, werd vervangen door zijn landgenoot Anders Dreyer. De debutant in de basis kreeg kort voor rust een grote kans, maar hij schoot de bal met links voorlangs.

Tien minuten na rust was het Dessers die ietwat tegen de verhoudingen in voor de 0-1 zorgde en daarmee tekende voor zijn twaalfde treffer van het seizoen. Lang mocht de ploeg van Frank Wormuth niet genieten van de voorsprong, want Joey Veerman zette de stand drie minuten later gelijk.

Heerenveen deed er in de slotfase alles aan om alsnog met drie punten van het veld te stappen, maar echt gevaarlijk werden de Friezen niet. Door de puntendeling gaat Heerenveen de winterstop in met 28 punten uit 18 wedstrijden en heeft Heracles twee punten minder. 

Bekijk hier de samenvatting van Heerenveen - Heracles Almelo (premium). 

Cyriel Dessers zette Heracles Almelo op voorsprong.
Volledig scherm
Cyriel Dessers zette Heracles Almelo op voorsprong. © BSR Agency
Joey Veerman maakte drie minuten later de 1-1.
Volledig scherm
Joey Veerman maakte drie minuten later de 1-1. © BSR Agency
21-12-2019: Voetbal: SC Heerenveen v Heracles Almelo: Heerenveen
Soccer Eredivisie season 2019-2020
L-R Tim Breukers of Heracles Almelo, hidera Ejuke of SC Heerenveen
Volledig scherm
21-12-2019: Voetbal: SC Heerenveen v Heracles Almelo: Heerenveen Soccer Eredivisie season 2019-2020 L-R Tim Breukers of Heracles Almelo, hidera Ejuke of SC Heerenveen © BSR Agency