Volledig scherm
Finn Stokkers (links) is het middelpunt van de vreugde bij NAC. © BSR Agency

NAC haalt uit tegen Helmond Sport, ook De Graafschap en FC Eindhoven winnen

Keuken Kampioen DivisieNAC Breda heeft in het Brabantse onderonsje met Helmond Sport flink uitgehaald. De gedegradeerde ploeg van trainer Ruud Brood zegevierde voor eigen publiek met 5-1. Bij de rust leidde de swingende thuisclub al met 4-0.

NAC won vorige week de eerste competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht met 2-0. Ook De Graafschap (0-3 bij MVV) en FC Eindhoven (5-1 tegen FC Dordrecht) behaalden vrijdag de tweede overwinning op rij.

Finn Stokkers opende namens NAC al in de tweede minuut het doelpuntenfestijn. Daarna kwamen ook Arno Verschueren, Mounir El Allouchi en Luka Ilic in de wervelende eerste helft tot scoren. Na de rust bood Helmond Sport meer tegenstand. De snelle tegentreffer van Robert Mutzers kreeg echter geen vervolg. El Allouchi gaf daarna met zijn tweede treffer van de avond de fanatieke NAC-aanhang weer reden tot juichen (5-1).

Schitterend schot Seuntjens

De Graafschap leidde in Maastricht bij de rust met 2-0 dankzij treffers van Toine van Huizen en Youssef El Jebli. Die voorsprong hielden de ‘Superboeren’ na de rust stevig vast. Ralf Seuntjens bepaalde in de extra tijd met een schitterend schot de eindstand op 0-3.

FC Eindhoven kwam tegen het nog puntloze FC Dordrecht op slag van rust op voorsprong via een doelpunt van Marcelo Lopes. Na de pauze liep de thuisploeg verder uit door treffers van Branco van den Boomen, Lopes (twee) en Joey Sleegers.

FC Volendam klopt Roda JC

FC Volendam bezorgde Roda JC een vervelende avond: 4-0. Voor de rust troffen Zakaria El Azzouzi, Jari Vlak en Nick Doodeman doel. Invaller Martijn Kaars was in de extra tijd trefzeker.

SC Cambuur rolde voor eigen publiek Go Ahead Eagles met 5-0 op. Robert Mühren scoorde twee keer van elf meter.

Bekijk hier uitslagen, stand en programma van de Keuken Kampioen Divisie