Volledig scherm
Ferdi Kadioglu (links) in actie voor Oranje onder 19. © Pro Shots / Jan Kanning

NEC'er Ferdi Kadioglu maakt debuut voor Jong Oranje

SANTA CRUZ - Ferdi Kadioglu heeft zijn debuut gemaakt voor Jong Oranje in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Bolivia. De ploeg van de scheidende bondscoach Art Langeler versloeg Bolivia vrijdag in Santa Cruz met 4-1.

NEC-middenvelder Kadioglu (18) speelde twintig minuten mee. Hij kwam in het veld voor een andere NEC'er: Arnaut Groeneveld (21). De linksbuiten stond aan de aftrap en gaf de assist bij de 2-1.

Sam Lammers

Jong Oranje trof de Boliviaanse leeftijdsgenoten in het Estadio Ramón Tahuichi Aguilera, waar bijna 40.000 toeschouwers in kunnen. Er zaten slechts enkele tientallen fans verspreid over de tribunes, onder wie Dirk Scheringa. De oud-voorzitter van AZ zag hoe het gastland in de 23ste minuut op voorsprong kwam via Fernando Saldias, die doelman Justin Bijlow verraste met een zwabberende vrije trap.

Juninho Bacuna trok de stand al snel weer gelijk, na voorbereidend werk van de opgekomen linksback Thomas Ouwejan. Kort voor rust schoot Sam Lammers de Nederlandse beloften op voorsprong. De 21-jarige spits van PSV tikte na een uur spelen ook de 1-3 binnen, op aangeven van rechtsback Kevin Diks. Lammers stelde even later Bacuna in staat de vierde treffer te maken.

Naast Kadioglu debuteerde ook Javairo Dilrosun in Jong Oranje. Dilrosun werd opgeleid bij Ajax, maar verhuisde een paar jaar geleden naar Manchester City. Hij stapt in de zomer over naar Hertha BSC.

Jong Paraguay

Erwin van de Looi, begin deze week aangesteld als opvolger van Langeler, zat ook al op de bank. De 46-jarige trainer neemt Jong Oranje na de Zuid-Amerikaanse trip over en is alvast mee om kennis te maken met de spelers en andere stafleden.

Langeler en Van de Looi vliegen nu met hun manschappen door naar Paraguay. In hoofdstad Asunción sluit Jong Oranje dinsdagavond de trip door Zuid-Amerika af met een oefeninterland tegen Jong Paraguay. Voor de Nederlandse talenten dienen die wedstrijden als voorbereiding op de EK-kwalificatieduels in september met Engeland en Schotland. Dan zit Van de Looi als eindverantwoordelijke op de bank.