Roda JC Kerkrade on Twitter

⚒️ Voor de fans ⚒️ Voor de club ⚒️ Voor de stad Verleng of bestel nu jouw seizoenkaart ➡️ https://t.co/7UCgFiO8Y6 #AREYOUWITHUS #WIJZIJNRODA https://t.co/K3YMJ5P2gj

Nieuwe eigenaar Roda JC stelt zich voor: ‘Koempelmentaliteit moet terugkomen’

VideoMauricio Garcia de la Vega nam dinsdag bij Roda JC de aandelen over van loempiamagnaat Frits Schrouff, die tachtig procent van de aandelen had. Daarmee is de toekomst van Roda JC voorlopig veiliggesteld. Vandaag stelde de 51-jarige Mexicaan zich voor aan de Limburgse fans. 

Garcia de la Vega doet in het filmpje een oproep aan de fans van Roda JC om hun seizoenkaart te verlengen of er een te kopen. ,,We moeten de Koempelmentaliteit terugbrengen bij deze club en zorgen dat deze club terugkeert naar het niveau waar het thuishoort.”

Met de komst van Mauricio Garcia de la Vega is de toekomst van Roda JC voor de langere tijd veiliggesteld. Inzet van de partijen is om van de eerste divisionist weer een stabiele eredivisie-club te maken. ,,We hebben de garantie dat we verder kunnen draaien”, stelt algemeen en technisch directeur Harm van Veldhoven van de Limburgse club.

Van Veldhoven, die vooralsnog slechts twaalf contractspelers heeft bij Roda JC: ,,Op dit moment valt er weinig te zeggen. Het kan nog alle kanten uit. Maar Roda JC blijft hoe dan ook betaald voetbal spelen.”

Volledig scherm
Fans van Roda JC. © Peter Lous/Soccrates
  1. LIVE: 15.000 Leeuwinnenfans nemen Valenciennes over, totale Oranjegekte in Frankrijk

    LIVE: 15.000 Leeuwinnen­fans nemen Valencien­nes over, totale Oranjegek­te in Frankrijk

    De inwoners van Valenciennes wisten vanochtend even niet wat ze zagen. Hun stad is voor even overgenomen door vele Oranjefans, die naar Valenciennes zijn gekomen voor de tweede wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het WK. Vanaf het Place d’Armes lopen 15.000 supporters in een Oranjemars naar het Stade du Hainaut, waar om 15.00 uur het duel met Kameroen begint. Volg alles hier in dit liveblog!