Nijhuis woest om VAR-incident: ‘Ze mogen blij zijn dat de deuren er nog in zitten’

Video & PodcastScheidsrechter Bas Nijhuis hield woensdag allerminst een goed gevoel over aan de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo (2-1). ,,Ze mogen blij zijn dat de deuren er nog in zitten.”

5 reacties

 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Als je zo lult kun je de VAR ook wel afschaffen. Volgens mij zit hij iets te vaak bij VI.
 • Willem Wunderink

  2 maanden geleden
  Nijhuis valt weinig te verwijten: hij staat midden in de hektiek op het veld en handelt naar beste eer en geweten, dat is geen twijfel aan. Menselijke fouten horen daar bij. Het is een echte kerel om zijn spijt openlijk te erkennen: respect! Maar dan hebben we de VAR, die keer op keer, vaak zelfs voor de televisiekijker duidelijk te zien, twijfelachtige beslissingen neemt. Het is een blijft een onding, die zorgt voor veel twijfel en vertraging, wat ten koste gaat van de dynamiek van het spel.
 • Sonne Bon

  2 maanden geleden
  Hier is de VAR juist voor. en als je dan bij je beslissing blijft is dat jou keuze. Ik vind dat men wel vaker een moment mag nachecken.. bv of geel geen rood was of andersom.
 • bert Korterink

  2 maanden geleden
  Eens, de VAR is er om te ondersteunen in situaties die een scheidsrechter zelf niet goed heeft kunnen beoordelen. Uit de reactie van Nijenhuis was duidelijk te merken dat hij het zelf heeft kunnen beoordelen. Daarnaast duurde het ook nog eens lang voor de VAR hem naar het scherm vroeg te komen. Twijfelde hij zelf ook? Heeft de VAR de beslissende stem in dit verhaal, of had Nijenhuis na het terugkijken van de situatie kunnen besluiten dat het een doelpunt was? Het laatste zou m.i. juist zijn.
 • Wim Blomsma

  2 maanden geleden
  Oneens, blij dat de menselijke fouten voor de arbitrage worden opgevangen. Een wedstrijd winnen dmv een overtreding lijkt mij ook geen optie.