Volledig scherm
© BSR Agency

Olde Riekerink: ‘Het is een turbulent jaar geweest’

Jan Olde Riekerink spreekt in een eerste reactie van een ‘turbulent jaar bij SC Heerenveen’, de club die hem woensdag wegens teleurstellende prestaties op non-actief zette.

Door Sander de Vries

,,Ik ben natuurlijk teleurgesteld in de beslissing van de club om onze samenwerking te beëindigen”, aldus Olde Riekerink. ,,Het is een turbulent jaar geweest waar wij als staf en spelersgroep de rust hebben weten te behouden. De tweede seizoenshelft keerden we langzaam terug naar de positie waar we horen.”

Olde Riekerink erkent dat Heerenveen de afgelopen weken ronduit teleurstellend presteert. ,,De laatste vier wedstrijden lagen niet in de lijn der verwachtingen. Maar wij hebben een ploeg die steeds vanuit het niets kan herrijzen. Ik had honderd procent het geloof dat wij de komende periode met wedstrijden tegen FC Groningen, Heracles, VVV-Venlo, FC Utrecht en NAC Breda de strijd aan konden gaan, om aan het einde van het seizoen deel te nemen aan de play-offs. De club heeft nu de keuze gemaakt om dat niet met mij te bewerkstelligen. Dat is voor mij uiteraard teleurstellend.”

  1. Maakt Nederland er tegen Estland ook echt een ‘feestwedstrijd’ van?

    Maakt Nederland er tegen Estland ook echt een ‘feestwed­strijd’ van?

    Nederland plaatste zich zaterdag in Noord-Ierland voor het EK. Het duel met Estland is daarom een ‘feestwedstrijd'. Maar wordt het ook een feest? En kan Oranje nog groepswinnaar worden? Mis vanaf 19.00 uur niets in ons liveblog! • Koeman mist aanvoerder Virgil van Dijk (persoonlijke omstandigheden), Ryan Babel (geblesseerd) en Marten de Roon (geschorst). Stefan de Vrij is niet fit • Georginio Wijnaldum is de captain vanavond • Mogelijk krijgen Nathan Aké, Patrick van Aanholt, Calvin Stengs en Myron Boadu speeltijd • Scheidsrechter vanavond in de Johan Cruijff Arena is de Italiaan Davide Massa