Volledig scherm
André Onana. © REUTERS

Onana kon in de zomer naar twee Europese giganten: ‘Niet het moment’

Paris Saint-Germain en FC Barcelona wilden afgelopen zomer André Onana bij Ajax wegkapen. De keeper uit Kameroen besloot echter in Amsterdam te blijven. ,,Het was niet het juiste moment", zei Onana tegen RMC Sport.

Ajax nam Onana in 2015 over van Barça en sindsdien is hij niet meer weg te denken onder de lat bij Ajax. Met zijn goede optredens vorig jaar in de Champions League wekte hij interesse van de grootste clubs van Europa. ,,Ik heb met mijn zaakwaarnemer gesproken. Hij vertelde me over PSG en wat ze van plan waren", aldus Onana. ,,En Barcelona kwam terug voor me. Dat voelt als mijn thuis. Ik maakte deel uit van de club, maar misschien ga ik wel nooit terug.”

De 23-jarige Onana verlengde eind maart zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2022.

  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”