Volledig scherm
Nick Marsman stopt de strafschop van Tim Matavz. © ANP Sport
0
EINDE
0

Oosting debuteert bij Vitesse met zwaarbevochten punt tegen Feyenoord

ARNHEM - Joseph Oosting heeft als interim-coach van Vitesse zijn debuut gemaakt met een gelijkspel. De Arnhemse club haalde een zwaarbevochten punt binnen tegen Feyenoord. De Rotterdammers waren beter, maar konden de ban in GelreDome niet breken: 0-0.

Oosting volgde afgelopen week Leonid Sloetski op bij Vitesse. De Drent kreeg een week de tijd om de Arnhemse equipe voor te bereiden op de kraker tegen Feyenoord. 

De interim-trainer voerde een ander, offensiever, systeem in. Daarbij parkeerde hij Keisuke Honda op de bank. Navarone Foor, onder Sloetski vaak reserve, kreeg een centrale rol toebedeeld.

Spectaculair begin

Een meer spannend dan goed duel in GelreDome kende een spectaculair begin. Vitesse kreeg na 11 minuten via de VAR een strafschop. Feyenoord-doelman Nick Marsman beging een oliedomme overtreding op Riechedly Bazoer, maar de videoscheidsrechter nam de tijd voordat de penalty werd toegekend.

Marsman keerde vervolgens de ‘pingel’ van Tim Matavz, maar arbiter Pol van Boekel leek de Sloveen een herkansing te geven. Daarop greep de VAR weer in. Marsman had bij de penalty geen fout begaan, oordeelde de videoreferee vanuit Zeist. Zijn voet stond bij de inzet van Matavz nog op de doellijn.

Volop kansen

Vitesse en Feyenoord kregen daarna volop kansen. Bazoer raakte de lat. Maar een treffer zou geannuleerd zijn, omdat Matavz eerder een handsbal had veroorzaakt. Via Foor (voor en na rust) en Bryan Linssen was de Arnhemse club ook gevaarlijk.

Voor Feyenoord produceerde Nicolai Jörgensen in de eerste helft in kansrijke positie een afzwaaier en raakte Jens Toornstra uit een vrije trap de lat.

Rotterdam nam na rust regie over

Na rust nam de Rotterdamse club de regie echt over. Maar Steven Berghuis schoot van dichtbij naast en doelman Remko Pasveer redde op een verdekt schot van Luis Sinisterra en een kopbal van Eric Botteghin.

Pasveer werd na 71 minuten wel verslagen door Sinisterra. Maar ook ditmaal greep de arbitrage in. Jörgensen stond buitenspel nadat een schot van Orkun Kökcü via de lat het veld weer in sprong, waardoor de treffer werd geannuleerd.

Jörgensen verprutste daarna nog een kans, met een zwakke lob. In GelreDome bleef de stand zo 0-0. Dat was voor Vitesse een gewonnen punt.  

Vitesse-Feyenoord 0-0 (0-0)

Biojzonderheden: Matavz (Vitesse)n mist strafschop.

Gele kaarten: Bazoer, Linssen, Bero (Vitesse), Malacia, Toornstra, Jörgensen (Feyenoord)

Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Bero, Bazoer, Foor (80. Honda); Dicko (75. Grot), Matavz, Linssen.

Feyenoord: Marsman; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Toornstra, Fer, Kökcü; Berghuis, Jörgensen, Sinisterra (81. Larsson). 

Lees hieronder het live verslag terug.